تفاوت Remaster و Remake در بازی ها

تفاوت Remaster و Remake در بازی ها

نوشته‌ی
avatar
4 سال و 7 ماه و 6 روز پیش

فهرست مطالب


بی شک شما هم متوجه شده اید که این روزها در صنعت سینما و بازی های ویدئوی چقدر آثار نوستالژیک بازآفرینی شده است. هر کجا را که نگاه کنید، با آثاری که تحت عنوان ریمستر (
Remaster) یا ریمیک (Remake) تولید شده اند مواجه خواهید شد. طی این مقاله می خواهیم با این دو اصطلاح و تفاوت آن ها بیشتر آشنا شویم.

عناوین ریمستر شده

یک راه برای این که مفهوم ریمستر را بهتر درک کنید و به خاطر بسپارید، این است که این بازی ها مثل نسخه بلوری (Blu-ray) فیلم های سینمایی هستند. یا مثلا نسبت فیلم های روی دی وی دی با فیلم های قدیمی (VHS). بازی های ریمستر می توان گفت که چیزی شبیه به همین هاست.

اساسا ریمستر به عناوینی گفته می شود که بر پایه ی همان گرافیک اصلی خود اما با طراحی بهتر و رندر قوی تر برای پلتفرم های جدیدتر عرضه می شوند. این یک راه مرسوم برای اجرای بازی های قدیمی روی پلتفرم های جدید با اجرای بهتر و رزولوشن بالاتر است. این امر برای پی سی بازی ها البته خیلی معنا ندارد! چرا که با ارتقا سیستم خود می توانند همان بازی را با تنظیمات بالاتر و رزولوشن بهتر اجرا کنند. حتی می توانند به کمک مادها گرافیک بازی را ارتقا دهند.

اما برای کسانی که از کنسول های بازی استفاده می کنند، برای تجربه ی بازی های قدیمی روی پلتفرم های جدید راه دیگری نیست. برخی عناوین ریمستر شده امکان سوئیچ میان کیفیت اصلی و کیفیتِ جدید و ارتقا یافته را نیز دارند. به طور مثال در بازی Another World 20 Anniversary تنها با یک کلیک می توان کیفیت بازی را به حالت اصلی برگرداند.

بعضی وقت ها نیز بازی های ریمستر شده همراه با محتوای اضافی و بسته های الحاقی که قبلا برای آن ها عرضه شده است به صورت یک جا منتشر می شوند. بازی مشهور The Last of Us مثال خوبی است. نسخه ریمستر این بازی نه تنها به صورت 60 فریم بر ثانیه و با رزولوشن 1080p اجرا می شود، بلکه دی ال سی بازی یعنی Left Behind نیز همراه آن عرضه شده است.

این که ریمستر شدن بازی چه مقدار روی کیفیت آن تاثیر بگذارد هم از یک عنوان به عنوان دیگر متفاوت است، و بستگی به زحمت و هزینه ای دارد که تیم سازنده برای ریسمتر کردن بازی اختصاص داده است. بازی های ریمستر شده معمولا در عناوین خود از عباراتی مثل HD، Remasterd، Definitive Edition یا Deluxe Edition استفاده می کنند.

از ریمسترهای مهم و قابل توجه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

The Nathan Drake Collection, God of War 3 Remaster, Final Fantasy X/X-2 HD Remaster, Mario Kart 8 Deluxe, Hyrule Warriors Definitive Edition

عناوین ریمیک شده

پیش از هرچیز باید گفت که ریمیک کردن بازی ها از ریمستر کردن آن ها سنگین تر، حرفه ای تر و هاردکورتر است.

ریمیک یعنی ساخت دوباره ی بازی با یک انجین قوی تر که از نسخه اصلی خود کاملا برتر باشد. برای ریمیک کردن یک بازی اکثر عناصر اولیه آن را کنار می گذارند و از مدلسازی کاراکترها گرفته تا طراحی محیط، نورپردازی و بافت اشیا از نو و با انجین جدید و برای سخت افزارهای جدید طراحی می شوند.

بازی های ریمیک شده نه تنها گرافیک بهتری دارند، بلکه ابزار متنوع تر و بهتری نیز برای ارائه یک تجربه کامل تر فراهم می کنند. حتی مکانیزم های گیم پلی، فیزیک و انیمیشن نیز ارتقا می یابند و خود را با مکانیزم های مدرن سازگارتر می کنند.

از ریمیک های مهم و قابل توجه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

Pokemon FireRed/LeafGreen, Pokemon Alpha Saphire/Omega Ruby, The Legend of Zelda Ocarina of Time 3D, Metal Gear Solid: Twin Snakes, Resident Evil: Remake, Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, Shadow of the Colossus (2018), Ratchet & Clank (2016)

سخن نهایی

به طور خلاصه ریمستر یعنی تنها ارتقا گرافیک و رندر بهتر بازی، و ریمیک یعنی ساخت دوباره ی بازی از اساس و متناسب با سخت افزار و مکانیزم های رندر و گیم پلی جدید. از اصطلاحات دیگر می توان به ریبوت (Reboot) و پورت (Port) اشاره کرد. اولی شبیه به ریمیک است اما در یک سطح کامل جدید و متفاوت. دومی نیز به ریمستر نزدیک تر است اما ساده تر و با هزینه کمتر. برای این دو اصطلاح هم در آینده مقاله ای تهیه خواهیم کرد.

logo
امتیاز این مطلب: 5
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط