آیا هدفون‌های استودیویی برای گیمینگ مناسب هستند؟

آیا هدفون‌های استودیویی برای گیمینگ مناسب هستند؟

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 8 ماه و 27 روز پیش

فهرست مطالب

هنگام جستجو برای بهترین کیفیت لوازم جانبی، هدف به دست آوردن بهترین تجربه در گیمینگ است و هدفون در این زمینه از اهیمت ویژه‌ای برخوردار است. هدفون‌ها در تجربه‌ی گیمینگ شما تفاوت زیادی ایجاد می‌کنند و انتخاب گزینه‌ی مناسب می‌تواند چالش برانگیر باشد. برای همین موضوع است که ممکن است خیلی از گیمرها به فکر استفاده‌ی هدفون‌های استودیویی برای گیمینگ بیافتند. اما آیا استفاده‌ی این هدفون‌ها برای گیمینگ کار درستی‌ست؟ در این مقاله از اگزوگیم قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم.

اما در جواب این سؤال باید گفت متاسفانه اکثر هدفون‌های استودیویی برای تجربه‌ی گیمینگ شما ایده‌آل نیستند. هدفون‌های استودیویی، دارای فرکانس پاسخ‌دهی تختی هستند که این امر برای میکس و ضبط صدا مناسب است. اما از طرف دیگر، هدفون‌های گیمینگ به طور خاص برای بازی طراحی شده‌اند. آن‌ها دارای صدای باس قوی و دارای اصلاح سه مرحله‌ای صدا هستند. همچنین قادر هستند به صورت مجازی صدای Surround را برای شما فراهم کنند که این موارد می‌توانند باعث یک تجربه‌ی همه جانبه و تمام عیار گیمینگ شوند.

به نظر می‌رسد جستجو برای یافتن یک هدفون یا هدست ایده‌آل برای گیمینگ یک فرآیند بی‌پایان باشد و تعداد گزینه‌های متنوع بازار به حد دلهره آوری زیاد است. اما باز به این پرسش برمی‌گردیم که آیا هدفون‌های استودیویی می‌توانند برای گیمینگ خوب باشند؟ بیایید وارد جزئیات شویم تا به جواب این سؤال دست یابیم.

آیا هدفون‌های استودیویی برای تجربه‌ی گیمینگ مناسب هستند؟

تمام گیمرها دوست دارند که بهترین کیفیت را در صدایی که از بازی دریافت می‌کنند، در اختیار داشته باشند و تجربه‌ی گیمینگ خودشان را به بالاترین حد برسانند. هدفون‌های استودیویی به دلیل کیفیت بالایی که در پخش صدا در خود دارند، همیشه مورد تحسین هستند. اما انتخاب یک هدفون استودیویی چقدر برای گیمینگ مناسب است؟

حقیقت اینجاست که هدفون‌های استودیویی ممکن است به اندازه‌ای که تصور می‌کنید برای گیمینگ خوب نباشند، با وجود اینکه این هدفون‌ها از کیفیت صدای بسیار خوبی برخوردار هستند.

هدفون‌های استودیویی به طور خاص برای ضبط و میکس صدا ساخته شده‌اند و تمرکز آن‌ها بر روی صدای سازهای موسیقی و صدای خواننده است. همچنین این هدفون‌ها طوری طراحی شده‌اند که صدای Surround را به حداقل برسانند تا بهترین عملکرد را در میکس و ضبط صدای ساز و خواننده داشته باشند.

این مورد هدفون‌های استودیویی را بر روی کاغذ، به گزینه‌های بسیار با کیفیتی تبدیل می‌کند و البته که آن‌ها برای استودیو بسیار خوب هستند،‌ اما برای گیمینگ بهترین گزینه به شمار نمی‌آیند.

از طرف دیگر،‌ هدفون‌های گیمینگ به هدف دستیابی به موارد دیگری طراحی شده‌اند. صدایی که در بازی‌ها می‌شنوید، هیچ شباهتی به تِرَک‌های خام ضبط شده در استودیو ندارد و به همین سبب شنیدن درست آن‌ها، نیازمند نوع دیگری از هدفون‌ها و اسپیکرها می‌باشد.

همچنین صدا‌های موجود در بازی‌های ویدیویی با افکت‌های دراماتیک، صداهای بلند مانند شلیک گلوله و انفجار همسان سازی شده که بیشترین تاثیر را بر گیمر داشته باشد. همچنین در بازی‌ها هدف پخش صدای واضح دیالوگ‌ها و مهم‌تر از همه توانایی گیمر در تشخیص جای درست صدا است و این موارد به طور کامل خلاف آن چیزی‌ست که در استودیوهای ضبط صدا با آن روبرو هستیم.

بنا به همین دلایل است که به شما می‌گوییم هدفون‌های استودیویی برای تجربه‌های گیمینگ اصلا مناسب نیستند. در نتیجه بهتر است که سرمایه گذاری خود را در راستای خرید یک هدفون گیمینگ انجام دهید، اگر در حال حاضر در حال جستجو در دنیای هدفون‌ها هستید.

چطور می‌توان هدفون‌های استودیویی را با هدست‌های گیمینگ مقایسه کرد؟

هنگام مقایسه این دو مورد با یکدیگر، مسائل مهمی وجود دارند که باید در نظر داشته باشید. این مسائل به ما کمک می‌کنند که تفاوت آن‌ها را دقیق‌تر و ملموس‌تر مطرح کنیم.

هدفون‌های استودیویی رده بالا فکانس پاسخ‌دهی‌ای در بازه‌ی 4Hz تا 40kHz دارند. این بدین معناست که این هدفون‌ها قادر هستند صدایی فراتر از محدوده‌ی گوش انسان را پوشش دهند؛ به عبارتی، این هدفون‌ها قادر به تولید صداهای بسیار وسیعی هستند.

از طرف دیگر هدست‌های گیمینگ محدوده‌ی فرکانس پاسخ‌دهی‌ای در بازه‌ی 12Hz تا 28kHz را دارند. این موضوع باعث می‌شود که هدست‌های گیمینگ بازه‌ی بسیار محدودی داشته باشند و قادر به پخش صداهای خیلی بم و خیلی زیر نباشند.

حقیقت اینجاست که این مورد تنها مسئله‌ای است که تفاوت اساسی را میان این دو گزینه به وجود می‌آورد. در موارد دیگر مانند امپدانس، این دو مورد تقریبا با یکدیگر مشابه هستند.

پاسخ‌دهی فرکانس بخشی از ماجرا را برای ما روشن می‌کند و به ما می‌گوید که هدفون‌های استودیویی برای وسیع‌ترین طیف ممکن صدا طراحی شده‌اند و به شنونده این امکان را می‌دهند که تمام جنبه‌های صدا را در بهترین حالت ممکن مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.

کم بودن گستره‌ی فرکانسی در هدست‌های گیمینگ همچنین برای ما این مطلب را روشن می‌کند که این هدست‌ها با تمرکز بیشتر بر روی فرکانس‌های محدودتر طراحی شده‌اند. هدست‌های گیمینگ به هدف پخش صداهایی که در بازی‌ها در نظر گرفته شده، طراحی شده‌اند و این دلیل محدود بودن گستره‌ی صوتی آن‌هاست.

همچنین در هدست‌های گیمینگ شاهد قابلیت‌هایی هستیم که در هدفون‌های استودیویی خبری از آن‌ها نیست. به عنوان مثال، وجود یک میکروفن برای صحبت کردن در بازی‌های آنلاین و همچنین دکمه‌های مناسب برای تغییر در صدا و دیگر امکانات که به هیچ عنوان در هدفون‌های استودیویی یافت نمی‌شود.

نتیجه گیری

به دلیل اینکه این دو مورد برای اهداف کاملا متفاوتی ساخته شده‌اند، به هیچ عنوان قابل مقایسه کردن نیستند. اما همانطور در مقاله گفته شد، هدفون‌های استودیویی برای گیمینگ مناسب نیستند، هرچند که دارای کیفیت بسیار بالایی باشند. اما اگر یک هدفون استودیویی در اختیار دارید، می‌توانید از آن برای گیمینگ استفاده کنید و حتی ممکن است کیفیت بالای این هدست‌ها، تجربه‌ی خوبی را در گیمینگ برای شما به همراه داشته باشد.

اما نباید توقع صدای Surround که در بازی‌‌های آنلاین بسیار مهم است، از هدفون‌های استودیویی داشت. همچنین به هنگام استفاده از یک هدفون استودیویی برای ارتباط با گیمرهای دیگر، به یک میکروفن نیز نیاز پیدا خواهید کرد که به هزینه‌ی شما می‌افزاید. اما به صورت کلی می‌توان گفت که هدفون‌های استودیویی کیفیت بسیار بالایی دارند، اما ما خرید آن‌ها را برای تجربه‌ی گیمینگ شما، مخصوصا در بازی‌‌های آنلاین و رقابتی پیشنهاد نمی‌کنیم.

امیدواریم در این مقاله نیز مانند مقالات پیشین نکات کاربردی برای شما گیمرهای عزیز وجود داشته باشد. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را از ما دریغ نکرده و در بخش نظرات با ما و دیگر مخاطبان اگزومگ به اشتراک بگذارید.

منبع: https://stampsound.com/

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط