آموزش نصب و استفاده از هارد برای ایکس باکس وان

آموزش نصب و استفاده از هارد برای ایکس باکس وان

نوشته‌ی
avatar
4 سال و 6 ماه و 13 روز پیش

فهرست مطالب


کنسول های نسل هشتم واقعا دوست داشتنی هستند. اما اگر یک حقیقت در مورد آن ها را بخواهیم بدون تعارف بیان کنیم، این است که هرچقدر هم بازی کردن با آن ها لذت بخش باشد، فضای زیادی برای ذخیره کردن بازی ها ندارند!

خصوصا با درنظر گرفتن روند رو به رشد در استفاده از محتوای دیجیتالی و دانلود بازی ها از استور سونی (PSN) و مایکروسافت (Xbox One Live)، نیاز به افزایش فضای هارد درایو کنسول ها بیشتر حس می شود. در نتیجه ظرفیت 500 گیگابایتی که به صورت پیش فرض بر روی نسخه های استاندارد کنسول های PS4 و Xbox One تعبیه شده کافی به نظر نمی رسد.

در مورد ایکس باکس، که موضوع این مقاله است، می توان نسخه های Xbox One S یا Xbox One X را تهیه کرد که یک ترابایت ظرفیت دارند. اما با توجه به این که حجم خود بازی ها نیز در حال افزایش است، و مثلا عنوانی مانند RDR2 حتی بدون اجرا روی رزولوشن 4K تا 110 گیگابایت حجم اِشغال می کند، یک ترابایت نیز می تواند اصلا کافی نباشد.

حتی اگر سرعت دانلود بسیار خوبی هم داشته باشید، این که ناگزیر شوید بازی های قبلی را حذف کنید (و بعدا دوباره دانلود کنید) تا فضا برای بازی های جدید باز شود، اصلا چیز خوبی نیست! و قطعا همه ترجیح می دهیم که بازی های بیشتری را به صورت همزمان روی سیستم خود داشته باشیم.

اما خوشبختانه برای این محدودیت راه حل ساده ای وجود دارد: همیشه می توان هارد کنسول را ارتقا داد.

خوشبختانه ایکس باکس وان می تواند به راحتی هاردهای اکسترنال را تشخیص دهد، فقط کافی است که بتوان آن ها را از طریق درگاه USB 3.0 وصل کرد. و همین که به کنسول وصل شوند، دقیقا مانند هارد داخلی عمل می کنند.

از این طریق می توان ظرفیت ایکس باکس را تا 2 ترابایت افزایش داد، فضایی که برای نصب 100 بازی (با متوسط حجم 20 تا 25 گیگ) یا 20 بازی بسیار سنگین بر روی ایکس باکس وان ایکس کافی است. اجرای بازی ها روی هارد اکسترنال اگر سریع تر از هارد داخلی کنسول نباشد، دست کم به همان اندازه سریع و روان است.

با ما همراه باشید تا روش اتصال هارد اکسترنال و نکات مربوط به آن را توضیح دهیم.

انتخاب هارد درایو

اول باید هارد مناسب برای کنسول خود انتخاب کنید. به طور مثال کمپانی سیگیت برای ایکس باکس یک هارد اختصاصی طراحی کرده که دو تا چهار ترابایت ظرفیت دارد، از اتصال USB 3.0 استفاده می کند و از رنگ مخصوص ایکس باکس در طراحی خود بهره می برد. هر هارد اکسترنالی که مجهز به یو اس بی نسل سوم باشد برای شما کافی خواهد بود.

همچنین می توان سرعت خواندن اطلاعات یا فاکتور RPM را هم در نظر گرفت. اغلب هاردهای اکسترنال مانند هارد داخلی کنسول ایکس باکس از سرعت 5400RPM استفاده می کنند. می توانید کمی بیشتر هزینه کرده و یک هارد با سرعت 7200 بخرید، تا سرعت بارگذاری بازی ها کمی بالاتر برود. اما با توجه به این که هارد خود کنسول به صورت پیش فرض همان 5400RPM است، داشتن هاردی با همین سرعت کفایت خواهد کرد.

در نهایت باید بدانید که می توان به کنسول همزمان چندین هارد وصل کرد. چرا که اساسا کنسول ایکس باکس وان دارای سه پورت یو اس بی است که می توانند مجزا از هم به هاردهای مختلف وصل شوند.

نصب

بعد از این که هارد مورد نظر خود را خریداری کردید، بقیه کار ساده است. کافی است آن را به یکی از پورت های یو اس بی کنسول زمانی که روشن است وصل کنید (دو پورت در پُشت کنسول و یکی در جلو یا کنار آن، بسته به مدل، تعبیه شده اند). همین که هارد وصل شد، سیستم عامل کنسول آن را تشخیص داده و رابط کاربری مانند تصویر زیر به شما اطلاع خواهد داد که هارد را شناخته است.

در این مرحله باید طبق مسیری که مانند تصویر بالا نشان می دهد کلیک کنید یا خودتان به صورت دستی وارد تنظیمات کنسول شوید.

پس از ورود به بخش تنظمات، آیکون مربوط به هارد را با عنوان Storage خواهید دید. با ورود به این صفحه می توانید اطلاعات هارد داخلی و همچنین هاردی که وصل کرده اید را ببینید.

هارد را پیش از استفاده باید فُرمت کرد با بتواند با اطلاعات بازی ها و دیگر فایل هایی که ایکس باکس وان روی آن ذخیره می کند سازگار شود، خصوصا اگر هارد کاملا نو بوده و به تازگی از پکیج خود خارج شده باشد. این کار باید توسط خود کنسول انجام شود، در نتیجه پس از ورود به بخش اطلاعات هارد باید سراغ Format بروید. گزینه Format Storage Device را بزنید و در صفحه بعدی نام هارد درایو را انتخاب کنید. هارد باید تقریبا طی شش ثانیه به طور کامل فرمت شود.

اکنون در صفحه My Games & Apps خواهید دید که تمام فضای ذخیره سازی (اعم از هارد داخلی و اکسترنال) به صورت یک پارچه دیده خواهد شد.

در نهایت پیشنهاد می کنیم که پس از فرمت هارد حتما کنسول را یک بار خاموش کنید تا ریبوت شود.

بررسی پرفورمنس هارد

در بررسی های انجام شده هیچ تفاوتی میان هارد داخلی و هارد اکسترنال دیده نمی شود. و بازی ها به طور کل با همان کیفیت و سرعت بارگذاری و اجرا می شوند. اگر می خواهید پرفورمنس بالاتری داشته باشید، می توانید یک هارد SSD تهیه کنید که بسیار سریع اما گران قیمت است.

همچنین سرعت انتقال بازی از یک هارد به هارد دیگر هم مناسب به نظر می رسد، و مثلا بازی Halo: The Master Chief Collection طی حدود 40 دقیقه روی هارد اکسترنال به طور کامل کپی می شود.

یکی از مزایای استفاده از هارد اکسترنال این است که می توانید آن را به کنسول دوستان خود وصل کنید و با لاگین کردن روی اکانت خود بدون نیاز به دانلود و نصب مجدد از بازی های آن استفاده کنید. 

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط