راهنمای خرید هارد اکسترنال

راهنمای خرید هارد اکسترنال

نوشته‌ی
avatar
8 ماه و 11 روز پیش

فهرست مطالب

ممکن است دستگاه شما دزدیده شود، خراب شود، بسوزد یا به هر دلیلی فایل‌های شما از بین بروند. در این شرایط داشتن یک بکاپ روی هارد اکسترنال ضروریست. از طرفی هم ممکن است تمام فایل‌هایتان روی سیستم شما جا نشود یا نیاز دارید بین چند دستگاه فایل جابجا کنید. باز هم پای هارد اکسترنال در میان است و به همین دلیل راهنمای خرید هارد اکسترنال می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

 

هارد اکسترنال چیست؟

پیش از آنکه به راهنمای خرید هارد اکسترنال بپردازیم، بهتر است ابتدا کمی با ماهیت آن آشنا شویم.هارد اکسترنال نوعی وسیله برای ذخیره سازی داده‌ها، خارج از یک سیستم/کامپیوتر است. معمولا برای آرشیو کردن، ذخیره‌سازی فایل‌های کم مصرف، جابجایی فایل‌ها و بکاپ گرفتن به کار می‌روند. از نظر عملکرد، دقیقا مانند هارد‌های اینترنال هستند و مانند آنها، به دو دسته‌ی هارد دیسک یا اس اس دی تقسیم می‌شوند، با این تفاوت که بیرون از دستگاه قرار دارند.

 

کاربردهای هارد اکسترنال

خیلی از ماها دوست داریم عکس‌ها و فیلم‌های خود را ذخیره کنیم و نگه داریم. داشتن یک نسخه‌ی یدک (همان بکاپ) روی یک هارد اکسترنال این اطمینان خاطر را ایجاد می‌کند که در صورت خراب شدن دوربین یا گوشی یا کامپیوتر خود، خاطرات شما از بین نمی‌روند.

از طرف دیگر ممکن است شما تعداد زیادی فایل داشته باشید که کمتر استفاده می‌کنید و می‌خواهید آرشیو نگه دارید. اگر آنها را روی سیستم اصلی خود نگه دارید، از حجم مفید خود کم می‌کنید، در حالیکه می‌توانید آنها را روی یک هارد اکسترنال گذاشته و در جای امنی قرار دهید، تا زمانی‌ که بخواهید استفاده کنید.

یک کاربرد دیگر برای هارد‌های اکسترنال، استفاده‌ی آنها برای جابجا کردن فایل‌های زیاد و حجیم است (وقتی فلش دیگر جوابگو نباشد)؛ مثلا یک تدوینگر که لازم است بین دو کامپیوتر فایل‌های پروژه‌ی خود را جابجا کند.

در همین رابطه بخوانید: آموزش رفع مشکل raw شدن هارد اکسترنال

انواع هارد اکسترنال

می‌توان هاردهای اکسترنال را با توجه به نوع آنها به دو دسته‌ی هارد دیسک (HDD) و اس اس دی (SSD) تقسیم کرد، پس می‌توانیم به عنوان راهنمای خرید هارد اکسترنال به بررسی این 2 نوع هارد بپردازیم.

  • HDD: نوعی هارد که قطعات مکانیکی و متحرک دارند، متشکل از صفحات مغناطیسی که داده‌ها بر روی آنها ذخیره شده و توسط یک سوزن مغناطیسی خوانده و نوشته می‌شوند. سرعت آنها معمولا کمتر است ولی در عوض حجم بیشتر و قیمت بسیار به صرفه‌تری به ازای هر گیگ دارند. در عوض صدا و گرمای بیشتری تولید کرده و همچنین نسبت به صدمات فیزیکی بسیار حساس‌ترند.
  • SSD: نوع دیگری از هاردها که از حافظه‌های مبنی بر فلش استفاده کرده و دیگر قطعات متحرک ندارند. به همین سبب عملا صدا و گرما ندارند و نسبت به آسیب‌های فیزیکی مقاومند. همچنین سرعت بسیار بیشتری دارند، که به تبع آن قیمت بالاتری هم دارند. معمولا حجم‌های آنها نسبت به هارد دیسک‌ها کمتر است.

 

کدام یک: SSD یا HDD؟

به صورت کلی، برای ذخیره‌سازی ارزان‌تر و با حجم‌های بیشتر، از هارد دیسک‌ها استفاده می‌شود و جایی که سرعت مهم‌تر باشد، از اس اس دی‌ها. البته با استفاده از ترکیب مناسبی از این دو، می‌توان به بهترین ترکیب با توجه به نیازهای خود برسید.

کدام یک: اینترنال یا اکسترنال؟

جواب یکسانی برای همه وجود ندارد، بلکه باید با شرایط خود انتخاب کنید. هارد‌های اینترنال، که به تفصیل مقاله راهنمای خرید هارد اینترنال بررسی کردیم، برای مصارف بلند مدت‌تر، حجم‌های بیشتر، ایمنی بهتر (چراکه داخل سیستم هستند و کمتر جابجا می‌شوند) و قیمت‌های بهتر مناسب هستند. هارد‌های اکسترنال در عوض بسیار کوچک‌تر و سبک‌تر هستند و برای همین برای جابجا کردن مناسب هستند. بزرگ‌ترین مزیت آنها همان خاصیت جابجایی آنهاست. دقت داشته باشید معمولا هارد‌های اکسترنال به ازای حجم یکسان قیمت بالاتری دارند.

راهنمای خرید هارد اکسترنال

نکات مهم در خرید هارد اکسترنال

اگر انتخاب شما مبنی بر خرید هارد اکسترنال شد، باید نسبت به خصوصیات مختلف آنها آشنا باشید. در ادامه جهت راهنمای خرید هارد اکسترنال با بررسی ویژگی‌های آن، سعی در کمک برای این تصمیم شما داریم:

  • حجم: اولین و بزرگترین عامل در تصمیم‌گیری، حجم مورد نیاز شماست. باید در ابتدا بررسی کنید که چقدر اطلاعات می‌خواهید ذخیره کنید. در این میان در نظر داشته باشید که اس اس دی‌های پرحجم تر بسیار گران هستند و معمولا تا سقف 4 ترابایت عرضه می‌شوند، در حالیکه هارد دیسک‌هایی با حجم‌های بسیار بیشتر و با قیمت‌های کمتر وجود دارند.

 

  • سرعت انتقال داده: اگر قرار باشد هنگام انتقال فایل‌های خود بر هارد دیسک، با کندی مواجه شوید شاید خیلی لذت‌بخش نباشد. برای همین باید هنگام انتخاب، به سرعت خواندن و نوشتن هر هارد دقت کنید. برای HDD‌ها معمولا بین 80-160 مگابایت بر ثانیه است در حالیکه حتی ارزان‌ترین SSD‌ها بیش از 300 مگابایت بر ثانیه سرعت دارند، که در مدل های رده بالا تا چند گیگابایت بر ثانیه هم می‌روند. البته به سیم رابط هم باید دقت کنید چراکه انواع مختلف کابل USB سرعت‌های متفاوتی دارند.

 

  • امنیت: وقتی فایل‌های شما حساس و شخصی باشند، قطعا امنیّت آنها برایتان مهم می‌شود. برخی هارد‌های اکسترنال نرم‌افزارهای امنیتی خاص خود را دارند که از اطلاعاتتان حفاظت می‌کند. بعضی مدل‌ها حتی حسگر اثر انگشت دارند. برخی هم قابلیت رمزنگاری (Encryption) دارند.

 

  • گارانتی: یکی از نکات مهم دیگر، بحث ضمانت شرکت هنگام خرید است. اگرچه این عامل مستقیما به عملکرد هارد ربطی ندارد، ولی اگر احیانا هارد شما دچار هرگونه مشکلی شود، داشتن گارانتی بلند مدت آسودگی خاطر ایجاد می‌کند.

 

  • سازگاری با سیستم: بعضی هاردهای اکسترنال برای سیستم عامل خاصی ساخته شده‌اند، و ممکن است مثلا روی ویندوز کار نکنند (البته با فرمت کردن معمولا میشود تبدیلشان کرد). از طرف دیگر سازگاری سخت افزاری نیز مهم است، مثلا ممکن است دستگاه شما پورت USB Type C نداشته باشد ولی هاردی که تهیه می‌کنید از کابل Type C استفاده کند.

نکات مهم در خرید هارد اکسترنال

در همین رابطه بخوانید: آموزش انتقال اطلاعات از یک هارد به هارد دیگر

قابلیت گیمینگ

از آنجا که حجم فایل‌های بازی‌ها در سال‌های اخیر به صورت چشمگیری افزایش داشته است، خیلی از گیمرها از هارد‌های اکسترنال برای ذخیره‌ی بازی‌های خود استفاده می‌کنند. به همین منظور برند‌های معروف بعضی از هارد‌های خود را تحت عنوان "گیمینگ" عرضه می‌کنند، و اگر قصد بازی کردن مستقیم از هارد خود را دارید، بهتر است به این گزینه‌ها فکر کنید.

 

جمع بندی

هارد‌ها بخش جدانشدنی از زندگی ما شده‌اند. چه برای بکاپ گرفتن، چه برای آرشیو ساختن، چه برای ذخیره‌ی فایل‌های کاری، چه برای گیم و چه برای هر مصرف دیگری که ممکن است داشته باشید. داشتن یک راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال(لینک هارد اینترنال) در انتخاب هارد مناسب برای خود بسیار ضروریست. در این مقاله با بررسی ویژگی‌های هارد اکسترنال، سعی در توضیح نکات مختلف هارد‌های اکسترنال به صورت جامع و کامل داشتیم.

سؤالات متداول

چگونه هارد اکسترنال خود را راه‌اندازی کنم؟

اکثر هارد‌ها به صورت آماده از شرکت می‌آیند، و شما کافیست به دستگاه متصل کنید و استفاده کنید. گاه نیز نیاز به فرمت اولیه دارند که از طریق خود ویندوز و یا مک قابل انجام است. بعضی دیگر با نرم‌افزار مخصوص خود عرضه می‌شوند که مراحل ستاپ و راه‌اندازی را گام به گام با شما پیش می‌برند.

 

عمر هارد اکسترنال چقدر است؟

به طور میانگین هارد‌های اکسترنال 5 سال عمر مفید دارند، به شرط استفاده‌ی مناسب و ندیدن آسیب فیزیکی. البته با توجه به اینکه عامل‌های بسیار زیادی در عمر هارد شما تأثیر دارد، ممکن است سال‌های بیشتری هم بتوانید به راحتی استفاده کنید.

 

چه حجمی نیاز دارم؟

تخمین میزان حجم مورد نیاز، بستگی به مصرف و میزان آرشیو/ذخیره‌سازی شما برمی‌گردد. معمولا 1 ترابایت برای شروع نقطه‌ی خوبیست، و اگر کارهای گرافیکی نظیر عکاسی و یا تدوین می‌کنید، ممکن است به حجم‌های بیشتری نیاز داشته باشید.

 

بیشتر بخوانید:

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط