گرافیک مجتمع (IGP) چیست؟ | بررسی معایب و مزایای IGP

گرافیک مجتمع (IGP) چیست؟ | بررسی معایب و مزایای IGP

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 2 ماه و 29 روز پیش

فهرست مطالب

کارت گرافیک مجمع چیست؟ یک واحد گرافیکی در هر کامپیوتر شخصی لازم است. این کارت به کامپیوتر کمک می‌کند تا محتوای گرافیکی را به راحتی پردازش کند. می‌توان دو نوع واحد گرافیکی را در یک کامپیوتر پیدا کرد و معمول‌ترین آن نیز گرافیک مجتمع می‌باشد که اصولا گرافیک آن برد نیز نامیده می‌شود. کارت گرافیک مشخص یا ویدیو کارت، نوع دیگر آن است.

این نوع از کارت گرافیکی اصولا توسط گیمرهایی که بازی‌های سطح بالا بازی می‌کنند یا کاربرانی که از اپلیکیشن‌های سطح بالا استفاده می‌کنند ساخته می‌شود. گرافیک مجمع نیز یک سخت افزار ساخته شده و موجود در ستاپ کامپیوتر است. در ادامه مطلب بررسی مزایای گرافیک مجتمع (IGP) همراه ما باشید.

گرافیک مجتمع

تقریبا اکثرا کامپیوترها دارای گرافیک مجتمع هستند و اکثر پردازنده‌های جدید Intel یا AMD دارای گرافیک مجمع در محصولات خود هستند.  در این مقاله ما در مورد اهمیت بخش‌های مختلف گرافیک مجتمع صحبت خواهیم کرد و از مزایا و معایب آن برای شما خواهیم گفت.

کارت گرافیک مجتمع چیست؟

کارت گرافیک مجتمع یا اصطلاحا Integrated Graphic Processors که به شکل IGP مخفف می‌شود، چیپ گرافیکی‌ای بوده که می‌توانید آن را به راحتی روی مادربرد هر کامپیوتری پیدا کنید.

هدف این کارت نیز مثل ویدیو کارت می‌باشد. هردوی این کارت‌ها به داده‌های گرافیکی دسترسی داشته و آن‌ها را پردازش می‌کنند و محتوای HD را روی صفحه مانیتور شما نشان می‌دهند. این بخش از مادربرد تمام محتواهای گرافیکی را از پردازنده می‌گیرد و اصولا به مادربرد متصل است. ظرفیت کاری این کارت گرافیک‌ها بسیار محدود می‌باشد و این کارت‌ها حتی نیازمند فن‌های خنک کننده نیز نیستند. با نبود خنک کنندگی و همچنین محدودیت‌های دیگر، عمکلکرد و همچنین سایر استفاده‌های کارت گرافیک‌های مجتمع مثل گرافیک‌های مخصوص نیست.

بخش مهم دیگری از IGP این است که آن‌ها مثل کارت گرافیک‌های ویدیویی قابل ارتقا نیستند. کارت گرافیک‌های مجمتع اصولا از نظر اندازه بسیار کوچک بوده و سبک می‌باشند. این کارت‌ها از مادربرد جدا نخواهند شد.

این کارت گرافیک‌ها برای لپ‌تاپ‌های سطح پایین و کامپیوترهای ابتدایی بسیار مناسب می‌باشند. گرافیک‌های مجمع همچنین می‌توانند براساس نوع پردازنده قابل برنامه ریزی یا غیر قابل برنامه ریزی باشند.

مزایای کارت گرافیک مجتمع

  • اندازه کوچک‌تر

کارت گرافیک‌های مجتمع از نظر اندازه کوچک‌تر از کارت گرافیک‌های مخصوص هستند. این موضوع به سبب عدم نیاز این کارت‌ها به خنک کنندگی و همچنین تقسیم وظایف آن‌ها با پردازنده است.

وزن این کارت گرافیک‌ها نیز بسیار سبک است و به همین دلیل این گرافیک‌ها در لپ‌تاپ‌ها و دستگاه‌های قابل حمل بسیار مفید می‌باشند. با این وزن کم و داشتن قدرتی کم، این کارت‌ها فقط می‌توانند نیازهای گرافیکی پایه کاربران را پاسخگو باشند.

  • مصرف برق کم‌تر

کارت گرافیک‌های مجتمع اقتصادی‌تر از کارت گرافیک‌های مخصوص بوده و برق کم‌تری نسبت به آن‌ها مصرف می‌کنند. با وجود مصرف برق کم، این موضوع به لپ‌تاپ‌ها کمک می‌کنند تا عمر باتر طولانی‌تری داشته باشند و به طور کلی شارژ کم‌تری در آن دستگاه‌ها مصرف شود.

  • تولید گرمای کم‌تر

کارت گرافیک‌های مجتمع حد خاصی دارند و عملکرد و قدرت‌ آن‌ها نیز محدود است. به همین سبب کارت گرافیک‌های مجتمع گرمای بسیار کمی تولید می‌کنند و این موضوع هم برای کاربران لپ‌تاپ بسیار مفید است.

  • عدم نیاز به خنک کننده خارجی

اکثر کارت گرافیک‌های اصلی یک فن خنک کننده با خود دارند و حتی بعضی‌ها دارای خنک کننده مایع می‌باشند ولی در زمینه گرافیک‌های مجتمع باید گفت که شما اصولا نیازی به خنک کننده خاصی در این سیستم‌ها ندارید. اصولا این گرافیک‌ها گرمای کمی تولید کرده و به هیچ وجه نیازمند ستاپ خنک کننده مجزا نمی‌باشند.

  • کاربر نیازی ندارد تا هزینه بیشتری روی آن صرف کند.

کاربر نیازی ندارد تا برای خرید گرافیک هزینه کند زیرا این گرافیک همراه مادربرد و پردازنده وجود دارد. این گرافیک همچنین قابلیت ارتقا نیز ندارد و به طور کلی کاربر حتی یک ریال هم به شکل مجزا خرج این گرافیک نخواهد نمود.

از طرف دیگر این گرافیک‌ها شارژ کمی از باتری مصرف می‌کنند که بسیار اقتصادی است و دلیل اصلی بسیاری از کمپانی‌ها برای استفاده از گرافیک‌های مجتمع، عمر باتری بیشتر است.

گرافیک مجتمع

معایب کارت گرافیک مجتمع

  • کاربردهای محدود

قدرت، ظرفیت و اندازه گرافیک مجتمع بسیار محدود بوده و مصرف آن نیز به طور کلی بسیار محدود است. این کارت گرافیک برای پخش ویدیوهای HD و انجام بازی‌های ساده کافی می‌باشد ولی برای پخش ویدیوهای 4K یا بازی کردن عناوین سه بعدی، شما نیازمند کارت گرافیک جدا هستید.

  • قابل ارتقا و قابل جداسازی نیست

کارت گرافیک مجتمع متصل به مادربرد می‌باشد. ظرفیت، اندازه و قابلیت‌های آن نیز قابل تغییر نیستند. این کارت‌ها همچنین ارتقا داده نمی‌شوند و کاربر می‌تواند آن‌ها را از ستاپ جدا کند. ظرفیت کاری آن نیز به هیچ وجه بهبود نخواهد یافت.

  • برای گیمینگ ساخته نشده‌اند

گرافیک‌های مجتمع برای گیمینگ سطح بالا ساخته نشده‌اند و عملکرد گرافیکی آن‌ها محدود است، آن‌ها نمی‌توانند محتواهایی با گرافیک بالا را روان اجرا کنند.

البته می‌توان از بازی‌های سطح پایین و متوسط نیز در تنظیمات گرافیکی پایین با این گرافیک‌ها لذت برد.

نتیجه‌گیری بررسی معایب و مزایای گرافیک مجتمع

گرافیک‌های مجتمع از سخت افزارهای داخلی کامپیوتر هستند. کاربر نمی‌تواند آن‌ها را تغییر دهد، نگران عملکردش باشد یا کار دیگری و تنها کاری که می‌تواند بکند، عوض کردن کل کامپیوتر است. کاربران باید قابلیت گرافیک مجتمع خود را قبل از خرید یا اسمبل پردازنده چک کنند. برای حل مشکل تمام شدن باتری در لپ‌تاپ‌ها، داشتن یک گرافیک مجتمع عملا واجب است.

بیشتر بخوانید:

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.