منظور از کارت گرافیک مستقل چیست؟

منظور از کارت گرافیک مستقل چیست؟

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 1 ماه و 5 روز پیش

فهرست مطالب

منظور از کارت گرافیک مستقل چیست؟

شما می‌توانید دو نوع کارت گرافیک را برای کامپیوتر خود انتخاب کنید: کارت گرافیک مجزا یا کارت گرافیک داخلی.

مورد اول سخت افزار مخصوص خود را داشته و به عنوان انتخاب جدی و حرفه‌ای یاد می‌شود. مورد دوم از سایر بخش‌های کامپیوتر شما منابع مختلف را قرض گرفته و به عنوان راه‌حلی موقتی از آن یاد می‌شود.

ولی آیا این تعاریفی که انجام شده‌اند، عدالت را در حق این دو قطعه ادا می‌کنند؟ هرکدام از این سیستم‌ها مزایا و منافع خود را دارند و مهم است قبل از انتخاب آن‌ها، این مزایا و معایب را بدانیم.

  • گرافیک داخلی چیست؟

گرافیک داخلی به نوعی پردازنده گرافیکی مرکزی اشاره می‌کند که در داخل پردازنده یا CPU شما ساخته شده است. این اتفاق نفع‌های مخصوص خود را دارد. از نظر اندازه کوچک بوده، در زمینه مصرف انرژی خوش مصرف است و ارزان‌تر از یک کارت گرافیک مجزا می‌باشد.

کارت گرافیک‌های داخلی شهرت بسیار خوبی ندارند ولی در چند سال اخیر پیشرفت‌های بسیاری داشته‌اند.

حالا می‌توان به راحتی از آن‌ها برای انجام کارهای عمومی کامپیوتری استفاده کرد و حتی تعداد از بازی‌های سبک نیز قابل بازی بوده و ویدیوهای 4K نیز قابل پخش هستند ولی هنوز مشکلاتی در بعضی بخش‌ها وجود دارند. این کارت‌ها برای کارت‌های که نیاز زیادی به گرافیک دارند به هیچ وجه مناسب نیستند و بازی کردن بازی‌های جدید و با کیفیت بالا نیز روی آن‌ها به هیچ وجه لذت‌بخش نیست.

نکته مهم دیگر این است که گرافیک داخلی، حافظی سیستم شما را اشغال کرده و از آن به عنوان حافظه گرافیکی استفاده می‌کند. شما گاها این حافظخ را تحت عنوان حافظه گرافیکی اشتراکی خواهید دید. برای مثال اگر سیستم شما ۴ گیگابایت رم داشته و ۱ گیگابایت آن حافظه به اشتراک گذاشته برای گرافیک است، تنها ۳ گیگابایت حافظه برای کارهای کامپیوتری دیگر در اختیار خواهید داشت.

اکثر پردازنده‌های مدرن امروزی یک گرافیک داخلی همراه خود دارند و در کامپیوترهایی که دارای گرافیک مجزا هستند نیز دیده می‌شود که سیستم به شکل خودکار میان گرافیک مجزا و گرافیک داخلی سوئیچ می‌کند تا تعادلی میان عملکرد و مصرف انرژی کارت وجود داشته باشد.

حافظه مشترک گرافیکی اصولا زمانی استفاده می‌شود که اندازه کوچک دستگاه در اولویت می‌باشد و این مورد را می‌توانیم در لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و تلفن‌های همراه و حتی بعضی دسکتاپ‌های رده اقتصادی ببینیم.

  • کارت گرافیک مجزا چیست؟

یک کارت گرافیک مجزا قطعه‌ای از سخت افزار است که مدیریت عملکرد گرافیکی یک کامپیوتر را برعهده دارد. این کارت‌ها گاها کارت ویدیویی یا گرافیک مجزا نیز نامیده می‌شوند.

انواع مختلفی از کارت‌های گرافیک وجود دارند ولی همه آن‌ها دارای یک واحد پردازنده گرافیکی، رم و یک فن برای خنک کنندگی هستند.

از مزایای خرید کارت گرافیک می‌توان به این اشاره کرد که آن‌ها غالبا آنقدر قوی هستند تا هر کاری را انجام دهند، از حافظه سیستم استفاتده نکرده و در اکثر سیستم‌ها ارتقا دادن آن‌ها آسان است. در زمینه منفی نیز باید گفت که آن‌ها گران بوده، بزرگ می‌باشند و گرمای زیادی تولید می‌کنند.

شما اصولا این کارت‌های گرافیک را در کامپیوترهای دسکتاپی میان‌رده یا بالاتر می‌بینید. لپ‌تاپ‌های رده بالا نیز دارای این قطعه می‌باشد.

  • کارت گرافیک مجزا به معنی گرافیک بهتر است

 کارت گرافیک‌های نسبتا جدید قدرتی بسیار بیشتر از یک گرافیک داخلی به ما می‌دهند ولی این موضوع تنها بخشی از داستان هستند و بسته به نیازهایتان می‌توانند فاکتور بسیار مهمی برای شما باشند.

به هیچ وجه تعجب انگیز نیست که یک سخت افزار گرافیکی مجزا بهتر از یک گرافیک داخلی است ولی فاصله میان این پردازنده‌های گرافیکی چقدر می‌باشد؟

پردازنده‌های نسل هشتم Intel Core i7 بهترین کارت گرافیک‌های داخلی را داشته و گرافیک‌های Radeon RX Vega M از AMD نیز همین حالت را دارند.

با چک کردن پنچمارک‌های مختلف می‌توان دید که Vega M عملکردی برابر با کارت گرافیک مجزای RX 570 ارائه می‌دهد، یک کارت گرافیک میان رده که قیمتی معادل ۲۰۰ دلار دارد.

پردازنده‌های i7 و i5 نیز ارائه دهنده گرافیک میان رده Iris Pro و سطح مبتدی Intel HD هستند. بهترین کارت گرافیک سری Iris Pro در بنچمارک‌ها عملکردی کم‌تر از یک سوم Vega M دارد.

برای مقایسه، باید گفت که بهترین کارت گرافیک‌های مجزا مثل Nvidia Titan Xp، عملکردی بیش از دو برابر این کارت ارائه داده ولی در عین حال قیمتی بیش از هزار دلار دارند.

  • کارت گرافیک‌های مجزا قدرت بیشتری مصرف می‌نمایند

دلیل مشخصی وجود دارد که چرا کارت‌های گرافیکی به خود فن دارند: آن‌ها بسیار داغ می‌شوند.

تست‌های مشخص انجام شده روی کارت گرافیک‌های قدرتمند مثل Titan Xp نشان می‌دهد که این کارت‌ها می‌توانند به ۱۸۵ درجه فارن‌هایت یا بیشتر برسند. این حرارت تولید شده فارغ از حرارت تولیدی توسط پردازنده و سایر قطعات داخل کامپیوتر می‌باشد.

برای مقایسه، باید گفت که پردازنده Intel Core M با گرافیک داخلی در زمان بازی کردن، به ۱۶۰ درجه فارنهایت می‌رسد، در حالی که فاقد فن بوده و انرژی بسیار کم‌تری مصرف می‌کند.

بنچمارک‌ها نشان می‌دهد که عملکرد گرافیکی روی این ستاپ، برابر با داشتن یک کارت گرافیک نسبتا قدیمی است. ولی اگر شما گیمر نبوده و مصرف انرژی برایتان مهم می‌باشد، انتخاب چنین ستاپی برای شما بهتر است.

  • گرافیک اختصاصی برای لپ‌تاپ‌ها هم وجود دارد

شما می‌توانید لپ‌تاپ‌هایی با گرافیک اختصاصی نیز تهیه کنید ولی انتخاب‌های شما کم‌تر بوده‌اند و معایب این لپ‌تاپ‌ها نیز سایز بزرگ‌تر و قیمت بیشتر است.

لپ‌تاپ‌هایی با گرافیک داخلی مثل Dell XPS 13 یا Acer Swift 7 از نظر ضخامت کم‌تر از ۱.۲ سانتی‌متر هستند. بعضی از مدل‌های Dell حتی ادعا می‌کنند که تنها نیم سانتی متر ضخامت دارند، در حالی که لپ‌تاپ Asus ZenBook 13 نازک‌ترین لپ‌تاپ با گرافیک مجزا بوده و حدودا ۱.۳ سانتی متر ضخیم است.

اکثر لپ‌تاپ‌هایی که دارای گرافیک اختصاصی هستند برای گیمینگ بوده یا ماشین‌های حرفه‌ای برای کاربران حرفه‌ای هستند. اندازه بزرگ این لپ‌تاپ‌ها همچنین گویای این است که مدل‌های ۱۳ اینچ کم‌تر بوده و اکثر آن‌ها از ۱۵ اینچ یا بالاتر شروع می‌شوند.

  • گرافیک‌های داخلی ارزان‌تر هستند

کامپیوترهایی که دارای گرافیک داخلی هستند اصولا ارزان‌تر از کامپیوترهایی با گرافیک مجزا می‌باشند. البته این موضوع به هیچ وجه به معنای این نیست که این سیستم‌ها ارزان هستند. کمپانی Apple برای همه لپ‌تاپ‌های به جز مک‌بوک‌ پروهای ۱۵ اینچی از گرافیک‌های داخلی استفاده می‌کند.

حتی سیستم‌های دسکتاپی iMac نیز دارای گرافیک‌های داخلی سطح ابتدایی هستند و باز هم این دستگاه‌ها بیش از هزار دلار می‌باشند.

در کامپیوترهای دسکتاپی سایر کمپانی‌ها که شما آزادی بیشتری برای ارتقا و تنظیم کامپیوتر خود دارید، گرافیک اشتراکی انتخابی بودجه‌محور و اقتصادی است و اضافه کردن یک کارت گرافیک میان‌رده مثل RX 580 باعث افزایش چند صد دلاری قیمت سیستم شما می‌إشود.

  • گرافیک مجزا برای گیمینگ بهتر است

اگر گرافیک اشتراکی قدرت کم‌تری دارد، آیا به معنای این است که شما نمی‌توانید از آن برای گیمینگ استفاده کنید؟ لزوما خیر.

پلتفرم Steam به شکل ماهانه یک پرسشنامه منتشر می‌کند که در آن سخت افزارهای استفاده شده توسط ۱۲۵ میلیون کاربر نشان داده می‌شود. کارت گرافیک‌های مجزا در لیست آگوست ۲۰۱۸ اکثر لیست را در اختیار دارند ولی بیشتر از ۱۰ درصد از کاربران از گرافیک‌های داخلی اینتل استفاده می‌کنند.

اگر شما نیز این مسیر را انتخاب کرده‌اید، باید متوجه باشید که گرافیک‌های داخلی نمی‌توانند بازی‌ها را با کیفیت بالایی اجرا کنند و شما باید تنظیمات آن‌ها را پایین بیاورید. گیمینگ 4K نیز با این گرافیک‌ها به طور کامل تعطیل است!

بیشتر بخوانید:

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.