بررسی مقایسه و تفاوت کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن

بررسی مقایسه و تفاوت کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 4 ماه و 18 روز پیش

فهرست مطالب

می‌خواهید تفاوت کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن را تشخیص دهید؟ هنگامی که کسی از کارت گرافیک صحبت می‌کند، اصولا فکر ما به سمت کارت گرافیک‌های گیمینگ می‌رود. این موضوع به خاطر این است که اکثر کاربران نمی‌دانند که نوع دیگری از کارت‌های گرافیک نیز وجود دارند و اگر از وجود این موضوع اطمینان دارند نیز نمی‌دانند که تفاوت‌های اصلی میان آن‌ها (گرافیک‌های ورک‌استیشن) و کارت گرافیک‌های معمولی چیست؟

به طور کلی دو مدل مختلف کارت گرافیک وجود دارد؛ کارت گرافیک گیمینگی که همه ما آن‌ را می‌شناسیم و کارت گرافیک ورک‌استیشن یا حرفه‌ای که کاربردی کاملا متفاوت دارد. هردوی ای گرافیک‌ها در جهات مختلفی شبیه به هم هستند ولی در عین حال تفاوت‌هایی بسیار بزرگ دارند، خصوصا در زمینه‌های تکنیکی. بنابرین در این پست، ما مقایسه‌ای کامل میان کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن و کارت گرافیک‌های گیمینگ داریم و تمام فاکتورها را بررسی می‌کنیم.

مقایسه و تفاوت کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن

مقایسه کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن

در این بخش مقایسه‌ای میان کارت گرافیک‌های حرفه‌ای ورک‌استیشن و کارت گرافیک‌های گیمینگ خواهیم داشت که براساس فاکتورها و مشخصات تکنیکی مختلف انجام می‌شود.

سازندگان

دو کمپانی بزرگ سازنده کارت‌های گرافیک یعنی AMD و Nvidia، انواع مختلفی از کارت‌ گرافیک‌های ورک‌استیشن و گیمینگ را تولید می‌کنند. کمپانی Nvidia برای کارت گرافیک‌های گیمینگ خود قراردادهایی با کمپانی‌هایی مثل Asus، MSI، EVGA، Gigabyte و چند کمپانی دیگر دارد که به آن‌ها استفاده اجازه از بردهای کارت گرافیک‌های گیمینگ کمپانی را می‌دهد. برای کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن اما این موضوع فقط برای کمپانی PNY برقرار است. این یعنی تنها PNY می‌تواند گرافیک‌های ورک‌استیشن Nvidia را بسازد. کارت گرافیک‌های سری گیمینگ انودیا GeForce نام داشته و کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن Quadro نام دارند.

کمپانی AMD نیز مثل انویدیا برای کارت گرافیک‌های گیمینگ خود شریک‌های مختلفی دارد ولی شریک‌های مربوط به کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن آن بسیار کم‌تر هستند. این یعنی تنها کمپانی‌ای که می‌تواند در کنار AMD اقدام به ساخت کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن AMD بکند، Sapphire می‌باشد. کارت گرافیک‌های گیمینگ AMD اصولا Radeon RX و کارت گرافیک‌های ورک‌استیشناین کمپانی FirePro نام دارند. البته ممکن است شما کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن AMD را با نام‌گذاری‌های Radeon و Vega مثل AMD Radeon Pro Duo و Radeon Vega Frontier Edition نیز پیدا کنید.

Manufacturer

Gaming Graphics Cards

Workstation Graphics Cards

Nvidia

GeForce

Quadro

AMD

Radeon / RX Vega

FirePro / Vega

پردازنده گرافیکی

پردازنده گرافیکی در کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن و کارت گرافیک‌های گیمینگ ممکن است بسته به نوع کارت گرافیک، یکی یا متفاوت باشد. برای مثال Nvidia Quadro P5000/P4000 و GeForce GTX 1070& GeForce GTX 1080 از پردازنده گرافیکی GP104 استفاده می‌کنند. همچنین هیچ تفاوت کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن از نظر تکنیک که براساس یک معماری پردازنده گرافیکی مثل پاسکال هستند، وجود ندارد و هردوی کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن، تکنولوژی، ویژگی‌ها و پردازش‌های یکسانی دارند. این موضوع برای کارت‌های AMD نیز صادق است.

مقایسه و تفاوت کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن

حافظه

هردوی کارت‌های گرافیک‌های ورک‌استیشن و گیمینگ با یک نوع حافظه مثل GDDR5، GDDR5X، HBM یا HBM2 عرضه می‌ؤوند. البته تفاوت کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن از نظر اهمیت وجود دارد. حافظه استفاده شده در کارت گرافیک‌های حرفه‌ای یا ورک‌استیشن، ECC یا Error Correcting Code می‌باشد که نتایج و محاسباتی دقیق‌تر را به ازای کاهش سرعت ارائه می‌دهد در حالی که کارت گرافیک‌های گیمینگ از حافظه‌های Non-ECC استفاده می‌کند، حافظه‌هایی که نسبت به ECCها سریع‌تر بوده ولی دقت آن‌ها را ندارند.

البته ممکن است بعضی کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن حافظه ECC نداشته باشند پس حتما به هنگام خرید به این موضوع دقت کنید.

فریمویر و درایورها

فریمور یا بایوس استفاده شده در کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن و گیمینگ اصولا به اشکال متفاوتی تنظیم می‌شود. فریمور در کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن اصولا بیشتر طوری تنظیم‌ می‌شود تا کارت دقت و ثبات بیشتری داشته باشد، در حالی که کارت گرافیک‌های گیمینگ طوری بهینه سازی شده‌اند تا نهایت سرعت و عملکرد را داشته باشند.

همچنین درایوها برای کارت‌های ورک‌استیشن و کارت‌های گیمینگ نیز کاملا متفاوت می‌باشند. درایورهایی که در کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن استفاده می‌شوند، برای مدلینگ سه بعدی، CAD، CAM یا سایر نرم‌افزارهای گرافیکی پیشرفته بهینه شده‌اند. از طرف دیگر، کارت گرافیک‌های گیمینگ طوری بهینه سازی شده‌اند تا بیشترین فریم‌ریت ممکن را به هنگام اجرای بازی‌ها داده و تجربه‌ای فوق روان را روی کامپیوتر شما به ارمغان بیاورند.

کاربرد

کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن اصولا در آزمایشگاه‌های علمی، سرورهای سطح بالا، استودیوهای فیلم‌برداری، استودیوهای سازنده ویدیوگیم، ستاپ‌های پیشرفته و همچنیین برای نرم‌افزارهایی مثل CAD / CAM، Maya، Solidworks، AutoCAD و نرم‌افزارهای مدلینگ سه بعدی و انیمیشن استفاده می‌شود. تعدادی از کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن عمچنین می‌توانند بازی‌ها را روی تنظیمات گرافیکی بالا با فریم‌ریت بالا اجرا کنند.

از طرف دیگر کارت گرافیک‌های گیمینگ اصولا برای اجرا آخرین بازی‌های AAA استفاده می‌شوند. البته این گرافیک‌ها برای اجرای نرم افزار‌های گرافیکی و ادیت ویدیو نیز قابل استفاده می‌باشند، خصوصا برای کاربرانی که توانایی مالی خرید کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن را ندارند.

مقایسه کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن

عملکرد

کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن اصولا با ثبات‌تر هستند و دقتی و عملکردی بالا را در اپلیکیشن‌های گرافیکی سنگین و نرم افزار‌های گرافیکی حرفه‌ای ارائه می‌دهند. از طرف دیگر، کارت گرافیک‌های گیمینگ عملکردی فوق‌العاده در گیمینگ ارائه داده و حتی شما می‌توانید برای دست‌یافتن به فرکانس‌های بالاتر آن را اورکلاک کنید. البته اورکلاک کردن باعث باطل شدن گارانتی شده و می‌تواند به ثبات کارت گرافیک شما ضربه بزند و باعث چیزهایی مثل کرش کردن در بازی‌ها یا اپلیکیشن‌های گرافیکی شود. نرم افزار‌های مختلفی برای اورکلاک کردن کارت گرافیک‌های AMD و Nvidia وجود دارند.

ویژگی‌ها

کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن اصولا همراه با ویژگی‌هایی هستند که مدنظر کاربران حرفه‌ای بوده و در جهت افزایش قدرت تولید و خلاقیت موثر است. از طرف دیگر، ویژگی‌های مختلف کارت گرافیک‌های گیمینگ برای افزایش عملکرد گیمینگ و بهبود تجربه گیمینگ می‌باشند. برای مثال کارت گرافیک‌های Nvidia و AMD همراه با ویژگی‌هایی مثل G-Sync و FreeSync عرضه می‌شوند تا استاتر‌ها و چیزهایی مثل پاره شدن صفحه، کم‌تر شوند.

مصرف برق

مصرف برق بستگی به پردازنده گرافیکی استفاده شده و توان پردازشی کلی کارت گرافیک دارد ولی به طور کلی،‌ یک کارت گرافیک ورک‌استیشن نسبت به کارت‌های گیمینگ، نیازمند یک منبع تغذیه باثبات‌تر است.

قیمت

کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن بسیار گران بوده و حتی گاها پنج الی ده برابر گران‌تر از تر از گرافیک‌های مشابه خود با همان پردازنده گرافیکی می‌باشند. برای مثال یک GeForce GTX 1080 حدود ۵۰۰ الی ۵۵۰ دلار قیمت دارد ولی یک Nvidia Quadro P5000 که مثل GTX 1080 دارای پردازنده گرافیکی GP104 می‌باشد، حدودا قیمتی معادل ۲۵۰۰ دلار خواهد داشت!

مشخصات مورد مقایسه

کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن

کارت گرافیک‌های گیمینگ

کارخانه

Nvidia و AMD

Nvidia و AMD

معماری پردازنده گرافیکی

مشابه در پردازنده‌های هم‌نام

مشابه در پردازنده‌های هم‌نام

حافظه

ECC Memory (DDR3, GDDR5, GDDR5x, HBM, HBM2)

Non-ECC Memory (DDR3, GDDR5, GDDR5x, HBM, HBM2)

فریم‌ور و درایور

بهینه شده برای اپلیکیشن‌های حرفه‌ای گرافیکی و نرم افزارها

بهینه شده برای گیمرها

کاربرد

در آزمایشگاه‌ها، سرورها، استودیوها، محتوای VR، پیش‌بینی آب و هوا

اکثرا برای گیمینگ، ادیت ویدیو، پخش ویدیو 4K، ستاپ‌های چند مانیتوره

عملکرد

عملکرد باثبات

عملکرد سریع در بازی‌ها، عدم ثبات به هنگام اورکلاک کردن

ویژگی‌ها

ویژگی‌های مخصوص نرم افزار‌های حرفه‌ای گرافیکی

ویژگی‌های مخصوص بهینه کردن عملکرد گیمینگ

مصرف برق

بسته به پردازنده گرافیکی

بسته به پردازنده گرافیکی

قیمت

بسیار گرام

بسیار ارزان‌تر از کارت‌های ورک‌استیشن

 

نتیجه‌گیری بررسی تفاوت کارت گرافیک گیمینگ و ورک استیشن

در نهایت، می‌توان نتیجه گرفت که کارت گرافیک‌های گیمینگ و کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن هرکدام کاربردهای خود را دارند. اگر شما بودجه محدودی دارید، می‌توانید از یک کارت گرافیک گیمینگ برای کار حرفه‌ای خود استفاد کنید ولی استفاده از کارت گرافیک ورک‌استیشن برای گیمینگ ایده‌ای احمقانه است! کارت گرافیک‌های ورک‌استیشن عملکردی فوق‌العاده را ارائه داده و در برنامه‌های گرافیکی پیشرفته بسیار دقیق هستند و در عین حال قیمتی بسیار بالا دارند. اگر شما هنوز هم در مورد این که کدام کارت گرافیک را برای خود بگیرید مطمئن نیستید، می‌توانید در اینجا سوالات خود را از ما بپرسید تا در اسرع وقت توسط کارشناسان اگزو پاسخ داده شود.

بیشتر بخوانید:

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.