نکات مهم در هنگام خرید هدست گیمینگ

نکات مهم در هنگام خرید هدست گیمینگ

نوشته‌ی
avatar
4 سال و 7 ماه و 8 روز پیش

فهرست مطالب

اگر اهل گیم هستید، هرگز اهمیت هدست را دست کم نگیرید چراکه تهیه یک هدست مناسب برای گیم می تواند به اندازه خرید یک مانیتور یا نمایشگر بزرگ تاثیر مطلوبی در کیفیت بازی شما داشته باشد و "صدا" عنصری است که گاهی گیمرها بدان کم توجهی می کنند و ممکن است کسانی را دیده باشید که تلاش کرده اند بهترین سیستم با زیباترین مانیتورها را خریداری کنند اما از یک کارت صدای معمولی با یک هدست یا هدفون ساده برای بازی استفاده می کنند با اینکه یک هدست خوب می تواند تجربه شما از بازی های ویدئویی را به مراتب بهتر و عمیق تر کند و همین که طعم استفاده از یک هدست حرفه ای برای گیم را چشیدید، دیگر حاضر نخواهید بود به عقب برگردید و از اسپیکرهای ساده یا هدفون های معمولی استفاده کنید؛ پس با راهنمای خرید هدست گیمینگ از اگزوگیم با ما همراه باشید.

صدای استریو یا سوراند؟

در اولین بخش از راهنمای خرید هدست گیمینگ یکی از اولین سوالاتی که برای شما پیش خواهد آمد همین است: استریو یا سوراند؟ و باید بگوییم که هدست های استریو تنها از دو کانال صوتی بهره می برند: یکی در سمت چپ و یکی در سمت راست. اما هدست های سوراند می توانند تا 8 کانال مختلف (اصطلاحا 7.1) برای صدا داشته باشند تا خروجی صوتی تا جای ممکن پخته تر و کامل تر باشد.

صدای سوراند

راهنمای خرید هدست گیمینگ

در راهنمای خرید هدست گیمینگ سیستم های سوراند بهترین تجربه صوتی را به ارمغان می آورند. فقط تصور کنید که چقدر فوق العاده خواهد بود اگر هنگامی که مثلا در سالن سینما به تماشای یک فیلم نشسته اید، از پشت سر خود نیز صداها را بشنوید؛ اما مشکل این جا است که حجم گوشی های یک هدست آن قدر بزرگ نیست که فضای لازم برای خلق صدای سوراند را داشته باشد. سیستم سوارند واقعی زمانی مُیسر می شود که یک اتاق بزرگ با اسپیکرهای مناسب داشته باشید و در نتیجه هدست به تنهایی نمی تواند سوراند واقعی ایجاد کند.

  • یک راه بدین صورت است که نوعی فضای سوارند مجازی را خلق کنند، بدین معنا که شما همچنان دو خروجی صوتی واقعی دارید، اما این دو درایور به نوعی نقش کانال های بیشتر را برای ایجاد صدای سوراند به صورت مجازی ایفا می کنند. هرچند تجربه سوراند بدین شکل می تواند بسیار جذاب باشد، اما بهرحال باید پذیرفت که با یک سوارند واقعی که مثلا در سالن بزرگ سینما و اسپیکرهای مخصوص امکان پذیر است فاصله دارد.

  • روشی متفاوت در خلق صدای سوراند با هدست که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و از سوراند مجازی قوی تر و دقیق تر است. در این روش سازندگان هدست از درایورهای جداگانه برای هر کانال صوتی استفاده می کنند. بدین شکل صدای سوراند دقیق تر و واقعی تر به گوش خواهد رسید. اما اشکال این روش در این نکته نهفته است که گوشی های هدست به علت محدودیت در اندازه و حجم، به ناچار سازندگان را مجبور به تولید اسپیکرهای کوچک تر می کنند. در نتیجه از کیفیت خروجی هر درایور و شدت صدای آن اندکی کاسته می شود.

در نهایت تصمیم با شماست! اگر اهل بازی های شوتر اول شخص هستید، یک هدست سوراند می تواند انتخاب بسیار خوبی باشد، چرا که به شما این امکان را خواهد داد تا صداهای پشت سر خود را نیز به خوبی بشنوید. نکته اصلی  راهنمای خرید هدست گیمینگ در سیستم سوراند در این است که مکان یا چشمه تولید هر صدا از مکان واقعی خود خارج می شود. مثلا اگر هنگام بازی یک عنوان شوتر اول شخص، کسی پشت سر شما حرکت کند، نقطه تولید صدا واقعا پشت سر شما احساس می شود و نه صرفا در پس‌زمینه. 

صدای استریو

راهنمای خرید هدست گیمینگ

سال های زیادی است که در همه جای دنیا هدست های استریو تولید و عرضه می شوند. ایده استفاده از دو خروجی صوتی یکی سمت چپ هدست و دیگری سمت راست آن، ایده تازه ای نیست! اما این ایده در عمل هنوز هم خیلی خوب کار می کند. مزیت اصلی هدست های استریو دراین نکته نهفته است که کیفیت و قدرت صدا فدای بهره گیری از تکنولوژی سوراند نمی شود. در نتیجه راهنمای خرید هدست گیمینگ باید بگوییم که هرچند صدا چند کاناله و چند بعدی نیست، اما کیفیتِ مطلوب و بِکر خود را حفظ می کند. همچنین درایورهای هدست، به این دلیل که دیگر نیازی به تعبیه چندین خروجی برای سوارند نیست، اندازه بزرگ تری خواهند داشت.

از طرف دیگر هدست های استریو دقتِ مکان یابیِ چشمه صداهای بازی را ندارند. صدایی که خواهید شنید کمابیش تخت و در پس زمینه خواهد بود. اما این بدان معنا نیست که با هدست استریو به هیچ وجه نتوان صداها را مکان یابی کرد! به وسیله امکانات نرم افزاری، خروجی هدست های استریو می توانند تا اندازه ای شبیه به صدای سوارند، هرچند در درجات بسیار محدودتر شود.

هدست های کوچک یا بزرگ؟

راهنمای خرید هدست گیمینگ

تا پایان راهنمای خرید هدست گیمینگ هر هدستی که بخواهید تهیه کنید، از لحاظ ابعاد و نوع قرار گرفتن روی سر دو حالت خواهد داشت: یکی هدست های داخل گوشی یا توگوشی (in ear) که مانند هندزفری گوشی های همراه بسیار کوچک هستند و داخل گوش فرو می روند، یا هدست هایی با گوشی های بزرگ که تماما روی گوش های شما را می پوشانند. برای گیم همیشه دومی مطلوب تر و بهتر بوده است! چرا که گوشی های بزرگ که به کلی روی گوش های شما را می گیرند راحت تر هستند و استیل بهتری برای بازی کردن دارند.

راهنمای خرید هدست گیمینگ

همچنین گوشی های بزرگ، درایورهای بزرگی نیز دارند، در نتیجه برای خلق صدای محیطی با امکان تشخیص منبع تولید صدا بهترند. هدست های داخل گوش اما سبک تر و جمع و جورترند و برای حمل و آسان تر.

با میکروفون یا بی میکروفون، مسئله این است!

راهنمای خرید هدست گیمینگ

“هدست” در  راهنمای خرید هدست گیمینگ یعنی هدفونی که میکروفون نیز دارد. در نتیجه هرگاه واژه هدفون را به جای هدست شنیدید، بدین معناست که خبری از میکروفون نخواهد بود. کمپانی ها با تولید هدفون و حذف میکروفون در هزینه ها صرفه جویی می کنند تا کالا با قیمت پایین تری عرضه شود. اما اگر واقعا به دنبال یک هدفون حرفه ای و کامل برای بازی هستید، بهتر است به میکروفون نیز فکر کنید. میکروفون یکی از ابزار مفید و کاربردی در گیم و خصوصا بخش آنلاین است. مثلا اگر بخواهید در یک بازی شوتر مالتی پلیر با همبازی های خود هماهنگ باشید، یا بخواهید یک پارتی تشکیل داده و با دوستان خود چت کنید، به یک میکروفون حتما نیاز خواهید داشت.

میکروفون ها می توانند کیفیات متفاوتی داشته باشند. چیزی که بدان نیاز خواهید داشت، میکروفونی است که بتواند صدای شما را واضح و با کیفیت مناسب مخابره کند. همچنین یک فیلتر نویز نیز می تواند بسیار مفید باشد. کار این فیلتر از این قرار است که صداهای متفرقه و نویزهای محیط را فیلتر کرده و تنها صدای شما را منتقل می کند، در نتیجه در محیط هایی که ممکن است شلوغ و پُر سر و صدا باشد، مثلا گیم نت ها یا مسابقات گیم، چنین قابلیتی حتما کاربرد خواهد داشت.

نکته دیگر در مورد میکروفون های تعبیه شده روی هدست، جنس بدنه و نوع قرارگیری آن هاست. برخی میکروفون ها کشویی هستند و می توانند در جای خود فرو رفته و پنهان شوند. برخی دیگر نیز بدنه بسیار منعطفی دارند و قابل خم شدن هستند. این نوع از میکروفون ها را می توان به راحتی تنظیم کرد، مثلا آن را بهتر جلوی دهان خود قرار دهید یا اگر از آن استفاده نمی کنید، آن را کنار بزنید تا مزاحمتان نباشد.

سیمی با بی سیم؟

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در راهنمای خرید هدست گیمینگ، نوع اتصال آن به سیستم است که می تواند سیمی یا بی سیم باشد. اگر از یک پی سی استفاده می کنید و پُشت میز کامپیوتر می نشینید، احتمالا با هدست سیمی هم به قدر هدست بی سیم راحت خواهید بود. اما اگر یک کنسول بازی در پذیرایی منزل دارید و پشت تلویزیون می نشینید، هدست بی سیم (وایرلس) گزینه بهتری خواهد بود. هرچند کنسول های نسل حاضر روی کنترلر خود دارای پورت صوتی هستند و می توان هدست سیمی را به آن ها متصل و استفاده کرد.

  • مشکل هدست های وایرلس در این است که مرتبا نیاز به شارژ مجدد دارند. ممکن است شما در حال بازی و دقیقا در جریان یک مَچ آنلاین باشید و ناگهان باتری هدست تمام شود، و شما ناگزیر شوید که هدست را از روی سر خود برداشته و به شارژ متصل کنید. همچنین اگر کیفیت وایرلسِ تعبیه شده روی هدست مناسب نباشد، همین که اندکی از کنسول فاصله بگیرید صدا دچار اختلال خواهد شد، همچنین ممکن است با افت کیفیت صدا یا قطعی و وصلی مواجه شوید.
  •  
  • هدست های سیمی اما نیازی به شارژ ندارند، همچنین به علت عدم استفاده از امواج وایرلس، مسئله تداخل سیگنال و افت کیفیت دیگر مطرح نخواهد بود. اما دیگر آزادیِ هدست های وایرلس را نخواهید داشت! نمی توانید چندان از سیستم فاصله بگیرید و نمی توانید هنگام انجام امور روزمره با دوستان خود چت کنید. تصور کنید که نیمه های شب و هنگام بازی کردن بخواهید کمی استراحت کرده و در حال گفت و گو با هم تیمی ها برای خود یک نوشیدنی بریزید! خب طبیعتا چنین کاری با هدست سیمی غیر ممکن خواهد بود.

 

نتیجه گیری

در نهایت باید گفت که هدست بی شک یکی از ابزار بسیار مهم برای گیمرهاست. کیفیت صوتی، راحتی استفاده از هدست، عدم اِعمال فشار روی گوشی ها و سر مهم ترین ویژگی های یک هدست خوب است. همچنین امکاناتی مانند تکنولوژي وایرلس، کنترلر و دکمه های لازم برای تنظیم صدا و قطعی و وصلی میکروفون به صورت ریموت، بهره گیری از آپشن هایی مانند صدای 7 کاناله سوراند و تکنولوژی دالبی، می توانند عوامل تعیین کننده قیمت و ارزش یک هدست باشند.

بیشتر بخوانید:

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.