کپچر کارت چیست و چه کاربردی دارد؟

کپچر کارت چیست و چه کاربردی دارد؟

نوشته‌ی
avatar
5 ماه و 22 روز پیش

فهرست مطالب

احتمالا شده که نیاز داشته باشید صفحه کامپیوتر خود را ضبط کنید. در این شرایط است که کپچر کارت به کمک شما می‌آید. این قطعه سخت‌افزاری امروزه در بسیاری از حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود تا امکان ضبط را به کاربران بدهد. ولی کارت کپچر چگونه کار می کند؟ اساسا کپچر کارت چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله سعی داریم با معرفی انواع کپچر کارت و کاربردهای آن، این فناوری را برای شما توضیح دهیم.

 

کارت کپچر چگونه کار می‌کند؟

کپچر کارت یک قطعه‌ی کامپیوتری‌ست که به شما اجازه‌ی ضبط و یا استریم تصویر و صدا از یک منبع را می‌دهد، مثلا می‌توانید همزمان با بازی کردن با کنسول PS5 خود، گیم‌پلی خود را ضبط و استریم کنید.

کارت‌های کپچر به دو صورت داخلی و خارجی (اینترنال و اکسترنال) وجود دارند، که اوّلی مستقیما داخل سیستم قرار می‌گیرد و دومی معمولا از طریق کابل USB به دستگاه متصل می‌شود. معمولا می‌توان کپچر کارت‌ها را با لپتاپ‌ها، کنسول‌های بازی، کامپیوتر‌ها و حتی گوشی‌ها استفاده کرد.

نحوه!ی کار این ابزار به این صورت است که آنها سیگنال تصویری یک دستگاه (مثل کامپیوتر، PS5 و ...) را گرفته و آن را به فرمتی که امکان ذخیره!سازی و یا استریم داشته باشد اینکود می‍کند. این سیگنال‌ها سپس به یک کامپیوتر (یا محل ذخیره دیگر) ارسال می‌شود تا بتوان آن را به صورت زنده استریم کرد یا برای استفاده‌های بعدا ذخیره کرد. اغلب کپچر کارت‌ها امکان ذخیره‌ی صوت و صدا را هم می‌دهند، به طوری که می‌توانید همزمان با بازی خود بر روی آن حرف بزنید یا واکنش نشان دهید.

کارت کپچر چگونه کار می‌کند؟

کاربردهای کپچر کارت

کاربردها و مزایای متعددی برای استفاده از این دستگاه‌ها وجود دارد. یکی از مهم‌ترین آنها، امکان ضبط کلیپ‌های با کیفیت برای تولید محتوا است. همچنین شما با استفاده از برخی مدل‌ها، امکان ضبط همزمان چند تصویر را دارید. از طرف دیگر به لطف امکان اتصال میکروفون، شما می‌توانید کلیپ‌های واکنش، Voice-Over، گیم پلی گروهی و .... درست کنید.

 

با این حساب، آیا نکات منفی هم وجود دارد؟

شاید اولین موردی که به ذهن می‌رسد، قیمت چشمگیر این دستگاه‌هاست. با اینکه گزینه‌های ارزان هم وجود دارد، ولی معمولا کیفیت کافی و ویژگی‌های مختلف را ندارند و شما شاید مجبور شوید برای نیاز خود مبلغ قابل توجهی خرج کنید. از طرف دیگرف شاید راه‌اندازی سیستم ضبط تصویر با کپچر کارت برای بعضی‌ها سخت و پیچیده باشد، مخصوصا اگر بیش از یک دستگاه را وصل کنید.

در آخر هم باید گفت استفاده از کپچر کارت‌ها، به خاطر اینکه سیگنال را دریافت می‌کنند و سپس عبور می‌دهند، کمی تاخیر و به اصطلاح "لَگ" تصویری ایجاد می‌کند که برای گیمرها معمولا اذیت‌کننده است، هرچند این مورد بیشتر در مدل‌های ارزان قیمت وجود دارد.

 

چگونه کپچر کارت مناسب را انتخاب کنیم؟

در انتخاب یک کپچر کارت، چند عامل اصلی را باید در نظر بگیرید. مهم‌ترین آنها، رزولوشن مورد نظر شما برای کلیپ‌هایتان است. به عنوان مثال اگر می‌خواهید محتوای 4K تولید کنید، باید هم سیستمان و هم کپچر کارت مورد نظرتان آن را پشتیبانی کند.

ملاک دوم بحث نرخ تازه‌سازی یا همان فریم ریت است؛ عموما از 30 فریم بر ثانیه استفاده می‌شود، هرچند مدل‌هایی با امکان ضبط فیلم‌های 120 فریم یا بیشتر هم وجود دارند.

سومین عامل تعیین‌کننده، ویژگی‌های جانبی کپچر کارت شماست. به عنوان مثال برخی مدل‌ها نرم‌افزار کمکی دارند تا کلیپ‌های ضبط شده را استریم یا تدوین کنید، یا امکان اتصال بیش از یک مانیتور را به شما می‌دهند یا امکان ذخیره‌سازی مستقیم بر هارد دیسک. در آخر هم مثل هر خرید دیگری، شما باید بودجه و نیاز‌های خود را تعیین کنید تا با توجه به آن بتوانید تصمیم بگیرید.

چگونه کپچر کارت مناسب را انتخاب کنیم؟

آیا به کارت کپچر نیاز دارم؟

همانطور که بالاتر هم گفتیم، باید به بودجه و مصرفتان توجه کنید.اگر به دنبال تهیه محتوای با کیفیت و حرفه‌ای هستید، احتمال زیاد نیاز به یک کپچر کارت دارید. البته اگر می‌خواهید برای کامپیوتر  استفاده کنید، در نظر داشته باشید اکثر کارت گرافیک‌ها امروزه امکان ضبط تصویر کامپیوتر شما را دارند. اگر خیلی زیاد نمی‌خواهید کلیپ بگیرید، می‌توانید از یک وبکم یا دوربین یا حتی گوشی خود استفاده کنید.

 

کپچر کارت چیست و چه کاربردی دارد - جمع‌بندی

حالا که با کاربرد‌های کپچر کارت و انواع آنها، مزایا و معایب آنها آشنا شدیم و فهمیدیم چگونه کار می‌کنند، دید بهتری نسبت به این دستگاه‌ها دارید.

آیا نیاز به تهیه کپچر کارت دارید؟ یا همین الان هم از آنها استفاده می‌کنید؟ نکته‌ی دیگری هم به ذهنتان می‌رسد؟ ما را با نظرها و پیشنهادات خود یاری کنید.

 

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

کپچر کارت چیست و چه کار می‌کند؟

کپچر کارت به بیان ساده دستگاهی است که به عنوان یک واسط، صوت و تصویر را از یک منبعِ خارجی دریافت و ضبط می‌کند، مثلا از یک کنسول گیم، کامپیوتر یا دوربین فیلم‌برداری. توسط کپچر کارت می‌توان تصاویرِ این دستگاه‌ها را دریافت کرده و با سرعت و کیفیتِ بهتر استریم یا ذخیره کرد، و برای ویرایش و انتشار به کار برد.

 

آیا برای استریم، لزوما به کپچر کارت نیاز است؟

اگر می‌خواهید ویدئوی بازیِ مورد نظر خود را با کیفیت و سرعت بهتر و امکاناتِ بیشتری استریم کنید، به یک کپچر کارت نیاز خواهید داشت، خصوصا اگر بازی روی کنسول باشد. اما روی کامپیوتر، و در صورتی که به کیفیتِ استریم خیلی حساس نیستید، بدون کپچر کارت و توسط یک نرم افزار هم می‌توانید ضبط و استریمِ خود را انجام دهید.

 

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.