نمايش 1 تا 3 از 3 (1 صفحه)

کارت صدا

کارت صدا

از فایل‌های MP3 گرفته تا صدایی که هنگام راه‌اندازی سیستم پخش می‌شود، توسط قطعه‌ای به نام کارت صدا تولید می‌شود. کارت صدا کامپیوتر برای اولین بار در اواخر دهه ۱۹۸۰ و اوایل دهه ۱۹۹۰ وارد بازار سخت‌افزاری شد؛ به طوری که امروزه همۀ کامپیوترها مجهز به کارت صدا هستند. 

در ادامه این مطلب از اگزو به ویژگی‌های کارت صدا و انواع آن می‌پردازیم.

کارت صدا چیست؟

کارت صدا یکی از قطعات کامپیوتر است که سیگنال‌های صوتی دیجیتال را به آنالوگ و سیگنال‌های آنالوگ را به دیجیتال تبدیل می‌کند. از نظر فنی، کارت صدا یک قطعۀ اختیاری است اما اگر می‌خواهید صدایی را از کامپیوتر به وسیله هدفون یا اسپیکر بشنوید، یا از میکروفون استفاده کنید، یک قطعه ضروری محسوب می‌شود. کارت صدا کامپیوتر به گونه‌ای طراحی شده‌ است که سیگنال‌ها را به صدای باکیفیت تجزیه می‌کند، کاری که سی پی یو کامپیوتر توان انجام آن را ندارد.

انواع کارت صدا

به طور کلی کارت صدا به سه دسته تقسیم می‌شود که هر کدام مزایای خاص خود را دارند.

تراشه‌های صوتی مادربرد (Motherboard Sound Chips)

زمانی که کارت‌های صدا برای اولین بار معرفی شدند، قیمت بالایی داشتند. بعد از کاهش قیمت مستمر این فناوری به مرور زمان، تولیدکنندگان سخت‌افزار کامپیوتر این امکان را یافتند تا تمام فناوری مورد نیاز برای تولید صدا را در یک تراشه جمع‌آوری کنند. امروزه به ندرت می‌توان کامپیوتری را پیدا کرد که حتی با وجود یک کارت صدای جداگانه، تراشۀ صوتی مادربرد نداشته باشد. 

کارت‌های صدای استاندارد (Standard Sound Cards)

یک کارت صدای استاندارد در داخل کیس کامپیوتر، به یکی از اسلات‌ها متصل می‌شود. استفاده از کارت‌های صدا به جای تراشۀ صوتی مادربرد، مزیت‌های زیادی دارد، زیرا دارای تراشه‌های پردازش صوت مخصوص به خود هستند؛ اما یک تراشۀ صوتی مادربرد بر اساس پردازندۀ کامپیوتر، صدا تولید می‌کند. هنگام اجرای بازی، یک کارت صدای استاندارد عملکرد بهتری را ارائه می‌دهد زیرا بار کمتری بر روی پردازندۀ اصلی ایجاد می‌کند.

آداپتورهای صدا اکسترنال (External Sound Adapters)

یک آداپتور صدای اکسترنال یا همان کارت صدای اکسترنال تمام ویژگی‌های مشابه کارت صدای استاندارد را دارد. این قطعه یک جعبه کوچک است که به جای یک شکاف توسعه داخلی، با کمک پورت USB یا FireWire به کامپیوتر متصل می‌شود؛ همچنین این قطعه دارای ویژگی‌هایی مانند دکمه‌های فیزیکی کنترل صدا و ورودی و خروجی‌های اضافی است که یک کارت صدای استاندارد از آن‌ها بی‌بهره است. 

در مقایسه با کارت صدای استاندارد، انتقال آداپتور کارت صدای اکسترنال به کامپیوتر جدید بسیار آسان‌تر است. همچنین با وجود اسلات‌های توسعه USB یا FireWire تنها راه ارتقای صدای لپ‌تاپ این قطعه خواهد بود.

کارت صدا برای کامپیوتر و لپ‌تاپ

اگر کارت صدای لپ‌تاپ شما ضعیف است یا اگر می‌خواهید ویژگی‌های صوتی بهتری در لپ‌تاپ هنگام بازی یا گوش دادن به موسیقی داشته باشید؛ خرید کارت صدای اکسترنال که به پورت USB شما وصل می‌شود راه‌حلی عالی است. 

چه عاشق موسیقی یا فیلم باشید، چه یک گیمر حرفه‌ای یا ترکیبی از همه موارد، یک کارت صدا اکسترنال 3D پیشرفت قابل توجهی در تجربه صدای سیستم شما ایجاد می‌کند. بهترین کارت‌ صدای اکسترنال USB می‌تواند قابلیت پخش صدا توسط سیستم شما را به شدت بهبود بخشد.

کارت صدا اینترنال

به جای اینکه مجبور باشید با صداهای بی‌کیفیت کامپیوتر خود کنار بیایید، خرید کارت صدا اینترنال می‌تواند موسیقی و صوتی با کیفیت بالا را به شما هدیه دهد. کارت صدا اینترنال اولین چیزی است که افراد برای صرفه‌جویی در هزینه از آن استفاده می‌کنند. زیرا این قطعه بر خلاف کارت صدا اکسترنال که از طریق پورت USB به کامپیوتر وصل می‌شود، از طریق اتصال به اسلات در داخل کیس قرار می‌گیرد؛ به همین دلیل شاید کمی نصب آن برای افراد غیرحرفه‌ایی سخت باشد.

کارت صدا اکسترنال

کارت صدا اکسترنال یا همان کارت صدا اکسترنال USB یک قطعه فوق‌العاده مفید برای کامپیوترها و لپ‌تاپ‌هاست. عملکرد و ویژگی‌های متعدد آن باعث می‌شود تا یک کامپیوتر معمولی را به یک سینمای خانگی تبدیل کند به همین خاطر به احتمال زیاد شما نیز به خرید کارت صدا فکر کرده‌اید. کارت صدا اکسترنال USB جعبه‌ای است که کامپیوتر خود را از طریق پورت‌های صوتی به آن متصل می‌کنید. این مبادله ۱ پورت USB با چندین پورت صوتی است که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • جک خروجی ۳.۵ میلی‌متری
  • جک‌های ورودی ۳.۵ میلی‌متری
  • جک کواکسیال S/PDIF
  • جک نوری S/PDIF

کارت صدا اکسترنال چند مزیت نسبت به نصب کارت صدا اینترنال دارد:

  • نصب آسانی دارد و اصلاً لازم نیست کامپیوتر خود را باز کنید؛
  • خطر شوک استاتیک به اجزای داخلی کامپیوتر وجود ندارد؛ زیرا نیازی به باز کردن کیس یا لپ‌تاپ نیست؛
  • کوچک، جمع و جور و قابل حمل است؛
  • در برابر گرد و غبار و سایر آسیب‌های ناخواسته ایمن است؛
  • امکان اضافه کردن قابلیت‌های صدای فراگیر به لپ‌تاپ را دارد. 

قیمت کارت صدا برای کامپیوتر و لپ‌تاپ

با توجه به تنوع کارکرد، قیمت‌ کارت صدا نیز تنوع بالایی دارد، به طوری که می‌توانید یک کارت صدا اکسترنال USB ساده را با قیمت ۴۰ هزار تومان تومان خریداری کنید و یا یک کارت صدای حرفه‌ایی با قیمت‌ بیشتر از ۲ میلیون تومان نیز پیدا کنید. در نهایت با مقایسۀ قیمت کارت صدا در بازار و با در نظر گرفتن نیازهای خود می‌توانید بهترین قیمت کارت صدا را برای کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود پیدا کرده و سپس آن را خریداری کنید. 

جمع‌بندی

کارت‌های صوتی اختصاصی، می‌توانند بصورت کارت صدا اکسترنال یا اینترنال باشند. کارت‌های صدای اینترنال مانند هر کارت توسعۀ دیگری از طریق یک اسلات PCIe با مادربرد ارتباط برقرار می‌کند. در عوض، یک ککارت صدا اکسترنال USB همان‌طور که از نامش پیداست از طریق USB به سیستم شما متصل می‌شود. 

کیفیت بسته به برند، مدل و قیمت کارت صدا متفاوت است، اما به طور کلی، کارت‌های صدای اینترنال نسبت به کارت‌های صدای اکسترنال کیفیت صدای بهتری ارائه می‌دهند. با این حال، کارت صدای اکسترنال نصب آسان‌تری دارد و می‌توان آن را به راحتی برای چندین دستگاه استفاده کرد. در نهایت با توجه به نیاز خود می‌توانید به راحتی نسبت به خرید کارت صدا اقدام کنید.

شما می‌توانید انواع کارت صدا را با ضمانت اصالت کالا از فروشگاه اینترنتی اگزو خریداری کنید.

 

سوالات متداول

بله. استفاده از کارت صدا در سیستم کامپیوتری اختیاری است و یک قطعه ضروری محسوب نمی‌شود، اما برای شنیدن صدای فیلم، موزیک و بازی سیستم شما باید مجهز به کارت صدای مناسب باشد.

تراشه صوتی مادربرد که بر روی مادربرد متصل است؛ کارت صدای استاندارد که به صورت اینترنال است و پردازنده مخصوص خود را دارد و کارت صدای اکسترنال که با کمک پورت یو اس بی به سیستم وصل می‌شود.

کارت صدای اکسترنال از طریق یک پورت یو اس بی به لپ‌تاپ متصل می‌شود. قابلیت حمل، جک‌های ورودی و خروجی ۳.۵ میلی‌متری، جک کواکسیال و جک نوری از جمله مزیت‌های کارت صدای اکسترنال است.

کارت‌های صدا از اجزایی مانند حافظه، پورت‌ دسته بازی، پورت‌های اسپیکر و میکروفن، DSP به عنوان پردازنده سیگنال‌ها، MIDI‌ جهت اتصال ابزارآلات موزیک، مبدل‌های DAC و ADC جهت صداهای ورودی تشکیل شده است.

شرکت‌های معروفی چون ایسوس، کریتیو، اوریکو، پی نت، پی پروداکت و مکس تاچ انواع کارت‌ صدای اکسترنال و اینترنال را با کیفیت‌های عالی عرضه می‌کنند.

این محصول در حال حاضر در دسترس نیست. لطفا ایمیل و مشخصات خود را کامل کنید تا در صورت موجود شدن کالا سریعا شما را مطلع سازیم.