نگاهی به سبک‌ها و زیرسبک‌ها در بازی‌های ویدئویی - ورزشی

نگاهی به سبک‌ها و زیرسبک‌ها در بازی‌های ویدئویی - ورزشی

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 7 ماه و 28 روز پیش

فهرست مطالب

نگاهی بر سبک‌ها و زیرسبک‌های بازی‌های ویدئویی- ورزشی

بازی‌های ویدئویی اکنون محبوب‌تر از هر زمان دیگری هستند. آن‌ها بخش مهمی از اخبار روزانه را به خود اختصاص داده‌اند. تنور شبکه‌های اجتماعی را گرم نگه داشته‌اند و از همه مهم‌تر برای ساعت‌های متمادی ما را سرگرم کرده‌اند. بازی‌های ویدئویی نه تنها امروزه بیشتر به چشم می‌آیند، بلکه از گستردگی فراوانی نیز برخوردار هستند.

ما در اگزوگیم قصد داریم شما را با دریای بی‌کران سبک‌ها و زیرسبک‌های بازی‌های ویدئویی آشنا کنیم. لطفا با ما همراه باشید. در قسمت‌های قبلی شما را با سبک‌های اصلی و زیرسبک‌های استراتژی (Strategy) آشنا کردیم، در این مقاله شما را با دیگر زیرسبک‌ها آشنا خواهیم کرد.

نگاهی بر زیرسبک‌های ورزشی (Sports)

بازی‌های این سبک، عناوینی هستند که سعی در شبیه‌سازی ورزش‌ها را دارند. تیم یا حریف مقابل شما را در این دسته بازی‌ها، بازیکن دیگر یا هوش مصنوعی هدايت می‌کند.

 

زیرسبک مسابقه‌ای (Racing)

در این دسته بازی‌ها شما برای کسب زمان بهتر مسابقه می‌دهید یا در برابر هوش مصنوعی و بازيکنان دیگر رقابت می‌کنید. از بازی‌های شاخص می‌توان به Need for Speed و ماریو کارت اشاره کرد.

زیرسبک بازی‌های ورزشی

این بازی‌ها سعی در شبیه‌سازی ورزش‌ها دارند. برخی عناوین خود ورزش را شبیه‌سازی می‌کنند و برخی دیگر استراتژی و مدیریت ورزشی را شبیه‌سازی می‌کنند، مانند فوتبال منیجر. یک سری دیگر از بازی‌ها بار طنز آن ورزش را بیشتر می‌کنند و حالت فانتزی به آن می‌دهند، مانند NBA Jam وFifa Street قدیمی. اما از همه‌ی این‌ها گذشته محبوب‌ترین عناوین این سبک Fifa و PES هستند که سالیانه نسخه‌های زیادی را به فروش می‌رسانند.

زیرسبک رقابتی (Competitive)

بازی‌هایی که تمرکز ویژه‌ای بر بخش رقابتی خود گذاشته‌اند و لزوما یک شبیه‌سازی از ورزش واقعی نیستند. مانند بازی Roller Champions و ARMS.

 

زیرسبک ورزش‌های رزمی (Sports-based fighting)

بازی‌های مبارزه‌ای که ورزش‌های رزمی و مسابقات آن‌ها را شبیه‌سازی می‌کنند. این بازی‌ها برخلافِ عناوین زیر سبک مبارزه‌ای، شامل ورزش‌های تخصصی و حقیقی هستند، مانند بوکس و کشتی. از جمله شاخص‌ترین خصیصه این بازی‌ها شبیه‌سازی دقیق ورزش‌ها و حرکات ورزشی است. از مهم‌ترین بازی‌های این زیرسبک می‌توان به مجموعه بازی‌های Fight Night، UFC و WWE 2K اشاره کرد.

این‌ها همه زیرسبک‌های مهم در سبک ورزشی (Sports) بودند. حال به زیرسبک‌های کم‌تر پرطرفدار خواهیم پرداخت.

زیرسبک بازی‌های تخته‌ای و کارتی

بیشتر بازی‌های تخته‌ای کلاسیک مانند شطرنج و ماهجونگ نسخه کامپیوتری نیز دارند. این دسته از بازی‌ها سعی در شبیه‌سازی بازی‌های کلاسیک و تخته‌ای دارند که در شرق آسیا طرف‌داران زیادی دارد.

 

زیرسبک بازی‌های تفننی (Casual games)

بیشتر بازی‌های این دسته جنبه وقت گذرانی دارند و از طراحی نسبتا ساده‌ای برخوردارند. این بازی‌ها بیشتر برای غیر گیمرها یا افرادی که فقط به دنبال وقت گذرانی هستند، مناسبند. برای نمونه می‌توان به بازی‌های استودیو کچاپ اشاره کرد.

زیرسبک بازی‌های دورهمی (Party game)

بازی‌هایی که برای سرگرمی و لذت چند نفره طراحی شده‌اند و معمولا گیم‌پلی ساده و سر راستی دارند. از جمله معروف‌ترین مجموعه بازی‌ها در این زیرسبک می‌توان به Mario Party اشاره کرد.

 

زیرسبک‌ دانستنی‌ها و اطلاعات عمومی (Trivia game)

این دسته از بازی‌ها در چند سال اخیر به شدت مورد اقبال عمومی قرار گرفته‌اند، به خصوص در پلتفرم موبایل. هدف در این بازی‌ها پاسخ‌ به سؤالات مختلف و کسب امتیاز است.

زیرسبک بازی‌های هنری

بازی‌های هنری تمرکز ویژه‌ای بر استفاده و بکارگیری هنر دارند. این بازی‌ها معمولا دارای طراحی‌های چشم‌نواز و مفهمومی هستند. برای نمونه می‌توان به Gris و Bound اشاره کرد.

 

زیرسبک بازی‌های تجاری و تبلیغاتی (Advergame)

این بازی‌ها همان‌طور که از اسمشان مشخص است برای یک هدف مشخص تجاری و تبلیغاتی توسعه پیدا کرده‌اند. از جمله قدیمی‌ترین و خاطره‌انگیزترین این عناوین می‌توان به Pepsiman اشاره کرد.

 

زیرسبک بازی‌های جدی و آموزشی

از این دسته بازی‌ها برای آموزش علمی یا شبیه‌ساز کار با ادوات مختلف استفاده می‌شود. برای نمونه می‌توان به بازی‌های شبیه‌ساز پرواز یا بازی‌هایی که پروژهای علمی را شبیه‌سازی می‌کنند، اشاره کرد.

در این سری مقالات سعی کردیم شما را سبک‌ها و زیرسبک‌های مختلف بازی‌های ویدئویی آشنا کنیم.

برای درک بهتر انواع ژانرها و سبک‌های فرعی هر ژانر پیشنهاد می‌کنیم مطالب زیر را از دست ندهید:

 

نگاهی بر ژانرهای بازی‌های ویدئویی (قسمت اول)

نگاهی بر ژانرهای بازی‌های ویدئویی (قسمت دوم)

نگاهی بر سبک‌ها و زیرسبک‌های بازی‌های ویدئویی (قسمت سوم)

نگاهی بر سبک‌ها و زیرسبک‌های بازی‌های ویدئویی (قسمت چهارم)

نگاهی به سبک‌ها و زیرسبک‌ها در بازی‌های ویدئویی - شبیه سازی

نگاهی به سبک‌ها و زیرسبک‌ها در بازی‌های ویدئویی - استراتژی

معرفی ژانرهای دنیای گیم: شوتر اول شخص

معرفی ژانرهای دنیای گیم: استراتژیک - MOBA

معرفی ژانرهای دنیای گیم: استراتژیک - RTS

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط