بازی‌هایی نظیر Final Fantasy 16 نشان می‌دهند که چرا نظرات Sony در رابطه با انحصارگرایی پوچ و توخالی هستند

بازی‌هایی نظیر Final Fantasy 16 نشان می‌دهند که چرا نظرات Sony در رابطه با انحصارگرایی پوچ و توخالی هستند

نوشته‌ی
avatar
1 سال و 5 ماه و 13 روز پیش

فهرست مطالب

بازی‌هایی نظیر Final Fantasy 16 نشان می‌دهند که چرا نظرات Sony در رابطه با انحصارگرایی پوچ و توخالی هستند

دو شرکت Sony و Microsoft بر سر انحصار فرنچایز Call of Duty با هم اختلاف دارند اما تلاش و رویکرد کلی Sony برای فراهم‌کردن محتوای انحصاری سبب می‌شود تا موضع آن‌ها در این مورد توخالی و بی‌ارزش به نظر برسد.

شرکت Microsoft در حال حاضر مشغول طی‌کردن روند تصاحب Activision Blizzard است و همین موضوع سبب شده تا بحث‌های مختلفی در رابطه با انحصاری‌شدن احتمالی Call of Duty در آینده شکل بگیرد. این سری اکنون به یکی از بزرگ‌ترین فرنچایزهای FPS در بازار تبدیل شده و سری پرچمدار و اصلیِ Activision محسوب می‌شود. در حال حاضر هر نسخه‌ی جدیدی از Call of Duty هم برروی PlayStation و هم برروی Xbox در دسترس است اما اگر خرید Microsoft به سرانجام رسیده و معامله تکمیل شود، سپس Call of Duty به خانواده Xbox Game Studios خواهد پیوست؛ اتفاقی که می‌تواند به معنای به شمارش افتادن روزهای باقیمانده از این فرنچایز برروی PlayStation باشد.

اخیرا مدیرعامل Sony Interactive Entertainment یعنی "جیم رایان" (Jim Ryan) جزئیات بیشتری از قراردادی که Microsoft به Sony پیشنهاد داده را فاش کرده و خب به نظر می‌رسد که از دید آن‌ها مفاد ذکر شده در قرارداد چندان کافی نیست. Microsoft سه سال بیشتر از قرارداد فعلی به Sony زمان داده و پس از آن Call of Duty به انحصار Xbox و PC درخواهد آمد؛ اتفاقی که از نظر Sony به ضرر بازیکنان است. با این حال این شرکت به صورتی فعال به دنبال انواع محتویات انحصاری درونِ بازی در تقریبا هر نوع عنوانی است و مرتبا بازی‌هایی را تولید می‌کند که تنها از طریق PlayStation می‌توان به آن‌ها دسترسی داشت. این کارها سبب می‌شود تا نظرات Sony بسیار توخالی و کم‌ارزش به نظر برسد؛ رویکردی که باعث ایجاد گفتگوها و بحث‌های بیشتری در مورد انحصار در صنعت بازی شده است.

بحث انحصار Call of Duty دقیقا از کجا نشات گرفته و به چه دلیل اینقدر مهم است؟

در اوایل امسال، شرکت Microsoft در خبری شوکه‌کننده اعلام کرد که قصد دارد Activision Blizzard را با قیمت سرسام‌آور 68.7 میلیارد دلار خریداری کند. این اتفاق پس از ماه‌ها شکایت درمورد آزار و اذیت کاری در Activision Blizzard و آسیب قابل توجهی که به شهرت و اعتبار آن‌ها وارد شده بود، صورت گرفت. از سوی دیگر Microsoft از زمان عرضه Xbox One شاهد چرخش و تغییرات قابل‌توجهی بوده و با ارائه سرویس‌هایی نظیر Xbox Game Pass شهرت خوبی به عنوان یک شرکت سازگار با مصرف‌کننده برای خود دست و پا کرده است. بسیاری از بازیکنان برای آنچه که این خرید می‌تواند به همراه داشته باشد هیجان‌زده‌اند اما این امر همچنین باعث ایجاد بحث‌هایی در مورد آینده برخی از بزرگ‌ترین فرنچایزهای Activision شده است.

فرنچایز Call of Duty یکی از بزرگ‌ترین نام‌های صنعت بازی بوده و تقریبا برروی تمامیِ پلتفرم‌ها در دسترس است. بازیکنان PlayStation و Xbox هر دو به آخرین نسخه‌های این سری دسترسی داشته و می‌توانند از طریق قابلیت کراس‌پلی با یکدیگر بازی کنند. تنها تفاوت بزرگ در این است که چند نسخه‌ی اخیر این بازی‌ها دارای مزایایی انحصاری برای بازیکنان PlayStation بوده و تا قبل از Black Ops 3 هم Xbox دارای چنین قراردادی بوده است. اکنون که احتمال دارد Call of Duty به مجموعه‌ی فرنچایزهای در حال گسترش Xbox بپیوندد، همه چیز می‌تواند تغییر کند.

از زمان اعلام Microsoft مبنی بر خرید Activision Blizzard نگرانی‌هایی در مورد آینده Call of Duty و اینکه آیا همچنان برروی تمامی پلتفرم‌های اصلی در دسترس خواهد بود یا نه، ایجاد شده است. در حالی که در ابتدا اعلام شده بود این فرنچایز نیز همانند Minecraft برروی همه‌ی پلتفرم‌ها باقی خواهد ماند، برخی پیشرفت‌ها و ادعای جدید وضعیت را کاملا تغییر داده‌اند. اخیرا مدیر عامل Sony Interactive Entertainment یعنی جیم رایان فاش کرده که Xbox به آن‌ها پیشنهاد کرده که Call of Duty را تا تنها سه سال پس از اتمام قرارداد فعلی برروی PlayStation نگه دارد. به احتمال زیاد پس از این مدت سری Call of Duty به انحصار پلتفرم‌های PC و Xbox در خواهد آمد؛ مگر اینکه دو شرکت بتوانند به توافقی جدید دست پیدا کنند.

شرکت Sony احساس می‌کند که این قرارداد ناکافی بوده و به شدت برروی بازیکنانش تاثیر منفی خواهد گذاشت. Call of Duty یکی از بزرگ‌ترین فرنچایز‌های صنعت بازی است و از دست دادن این عنوان قطعا ضربه‌ی بزرگی به پلتفرم آن‌ها وارد خواهد کرد. از طرف دیگر تبدیل‌کردن این فرنچایز به یک انحصاری برای Xbox می‌تواند به طور قابل توجهی جذابیت این کنسول را در چشم بازیکنان افزایش دهد. همچنین ارزش Xbox Game Pass در صورتی که نسخه‌های جدید Call of Duty از روز عرضه برروی آن منتشر شوند به شدت بالا خواهد رفت. در همین حال Sony نیز به صورت فعالی به دنبال مهیا کردن محتویات انحصاری بیشتر برای تقویت PlayStation 5 است که سبب می‌شود بحث در مورد انحصارگرایی حتی بیشتر از قبل داغ شود.

Sony به طور فعال و واضح به دنبال قراردادهای انحصاری بیشتر است

شرکت Sony احساس می‌کند قراردادی که Microsoft پیشنهاد داده ناکافی بوده و برروی بازیکنان تاثیر منفی می‌گذارد اما با این حال در تلاش است تا جایی که می‌تواند برای پلتفرمِ خود محتوای انحصاری دست و پا کند. آن‌ها استودیو‌های گوناگونی را جهت بهبود مجموعه‌ی خود خریداری کرده‌اند و به صورت واضح محتویات درون‌ِ بازی عناوینی نظیر Marvel’s Avengers و Hogwarts Legacy را به انحصار خود در آورده‌اند. همچنین این شرکت سال‌ها مشغول تولید بازی‌های فرست‌پارتی برای PlayStation بوده و حتی بازی‌هایی نظیر Final Fantasy 16 را به صورت زمانی به انحصار خود درآورده است. تمامیِ این کارها صحبت‌های Sony در رابطه با Call of Duty را توخالی و پوچ جلوه داده و حتی سبب می‌شود آن‌ها تا حدی دورو به نظر برسند.

استودیو‌های فرست‌پارتی Sony به طور فعال برروی تجربیاتی جدید برای بازیکنان PlayStation کار می‌کنند و مشخص هم نیست که آیا در آینده این بازی‌ها برروی پلتفرم‌های دیگر هم عرضه خواهند شد یا نه. بازی‌هایی نظیر God of War Ragnarok ،Horizon Forbidden West ،Marvel’s Spider-Man 2 و Ratchet and Clank Rift Apart همگی فقط برروی کنسول‌های PlayStation قابل بازی هستند. اخیرا Sony برخی از بازی‌های فرست‌پارتیِ قدیمی خود را برروی PC منتشر کرده اما تمامیِ بازی‌های آینده‌ی آن‌ها تا اطلاع ثانوی تنها برروی PlayStation عرضه خواهند شد.

بازی‌های فرست‌پارتی تنها عناوینی نیستند که Sony برای PlayStation 5 تدارک دیده است. عنوان Final Fantasy 16 شرکتِ Square Enix نیز در انحصار این کنسول خواهد بود. قرار است این بازی یک انحصاری زمانی باشد اما مشخص نیست دقیقا چه زمانی از انحصار خارج خواهد شد. Square Enix یک استودیوی فرست‌پارتی نیست اما Sony موفق شده قراردادی با آن‌ها امضا کند که به موجب آن Final Fantasy 16 برای مدتی برروی Xbox در دسترس نخواهد بود. آن‌ها چنین کاری را با عنوان Forspoken نیز انجام داده‌اند.

بازی‌ها تنها مواردی نیستند که Sony به انحصار PlayStation در آورده بلکه آن‌ها در سالیان اخیر به دنبال محتویات داخلیِ بازی‌های چند پلتفرمی و انحصاری‌کردن آن‌ها برای PlayStation بوده‌اند. فقط در مورد آیتم‌های تزئینی صحبت نمی‌کنیم بلکه صحبت درباره شخصیت‌ها یا ماموریت‌هایی خاص است. اسپایدرمن یکی از قهرمانان قابل بازی در Marvel’s Avengers است اما تنها در صورتی که برروی PlayStation بازی کنید، می‌توانید این شخصیت را انتخاب کنید. عنوان Hogwarts Legacy نیز یک ماموریت انحصاری دارد که تنها برای بازیکنان PlayStation قابل بازی خواهد بود و همان بازیکنان می‌توانند در صورت پیش‌سفارشِ بازی به معجونی خاص هم دسترسی داشته باشند. این‌ها فقط چند مورد از جدیدترین انحصاری‌های داخلیِ بازی‌های تردپارتی هستند و احتمالا در آینده باز هم شاهد چنین اتفاقاتی خواهیم بود.

به نظر می‌رسد Sony برای اینکه جذابیت اکوسیستم خود را افزایش دهد، دائما به دنبال محتویات انحصاری برای PlayStation است اما در همین حال از Microsoft به خاطر اینکه در نظر دارد Call of Duty را به فرنچایزی انحصاری برای PC و Xbox تبدیل کند، انتقاد می‌کند. سیاست‌های کاری Sony با پیام‌هایی که برای Microsoft می‌فرستد همخوانی ندارد و همین باعثِ زیر سوال رفتن نظرات و دلایل آن‌ها می‌شود. محتویات انحصاری به این زودی‌ها از صنعت بازی حذف نخواهند شد اما بحث درباره آن‌ها همچنان ادامه خواهد داشت؛ مخصوصا حالا که Call of Duty به آینده‌ای احتمالی بدون حضور PlayStation نزدیک می‌شود.

شما در این رابطه چه فکر می‌کنید؟ لطفا در ادامه دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: GameRant

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط