بررسی نسل دهم پردازنده‌های اینتل

بررسی نسل دهم پردازنده‌های اینتل

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 9 ماه و 23 روز پیش

فهرست مطالب

بعد از تمام فراز و فرودها و بازار داغ شایعات، اینتل (Intel) بالاخره از نسل10 پردازنده‌های خود رونمایی کرد. سری Comet Lake-S که وظیفه نگه داشتن اینتل در بازار رقابت با ای‌ام‌دی (AMD) را دارند، وظیفه‌ای سنگین برای پردازنده‌هایی نه چندان قوی. با ما در اگزومگ همراه باشید.

 

مقدمه

صنعت سخت افزارها همراه با سرعتی زیاد در حال پیشرفت بوده است، پیشرفتی که به لطف اینتل اکنون از سرعتش کاسته شده و دلیل این کندی در پیشرفت چیزی نیست جز پافشاری 10 ساله اینتل بر معماریSky Lake! در حالی که تولید کننده‌هایی نظیر TSMC،‌ ای ام دی یا حتی سامسونگ مشغول ساخت پردازنده‌هایی با فناوری ساخت 10 نانو یا حتی کم‌تر هستند، اینتل هنوز به این تکنولوژی دسترسی نداشته و قادر به ساخت پردازنده‌های این چنینی نیست، ضعفی که تنها به دلیل سرمایه گذاری غلط اینتل در این سال‌ها شکل گرفته است.

معرفی تکنولوژی های جدید در کنار غیبت تکنولوژی های اصلی

در هنگام معرفی پردازنده‌های نسل 10 ما شاهد استفاده اینتل از نام‌های تجاری متعددی بودیم، نام‌هایی مانند Thermal Velocity Boost، نسخه جدید و سری سوم فناوری Turbo Boost Max، Hyperthreading برای نسل های i3 ، i5 و ...

اما در میان تمام این عبارات جای یک تکنولوژی خاص خالی است: !PCI Express 4.0 که عدم توانایی ساپورت کردن آن توسط پردازنده‌های اینتل حتی برای سازندگان مادربرد نیز جای سوال دارد. تولید کنندگان مادربردهای سری Z490 پیش نیازهای نرم افزاری و سخت افزاری این فناوری را در بوردهای خود قرار داده اند، اما اینتل از پشتیبانی آن خودداری کرده است. دلیل این امر تا حدودی مشخص است، و در ادامه مقاله به آن می‌پردازیم.

Thermal Velocity Boost

یا به اختصار TVB یک تکنولوژی ساخت میکرو پردازنده است که باعث افزایش توان موقت حتی بالاتر از حالت توربو می‌شود. البته استفاده از این فناوری نیازمند خنک کننده‌های قدرتمند برای نگه داشتن دمای پردازنده در دمایی کم تر از 70 درجه است، چیزی که تنها در سری i9 در دسترس است و در شرایط مناسب قادر به رساندن فرکانس کاری به محدوده 5.3 گیگاهرتز خواهد بود.

 

Turbo Boost Max

تکنولوژی بوست فرکانس که قبلا هم شاهدش بودیم اکنون وارد نسل سوم خود شده است. داشتن فرکانس بالاتر همواره در اجرای بازی‌ها دارای اهمیت بوده و از جایی که بسیاری از بازی سازان بر عملکرد تک هسته‌ای بر اجرای بازی‌ها تمایل دارند، نسل سوم فناوری بوست توربو با انتخاب یک یا دو هسته آن ها را وارد فرکانس‌هایی به میزان 100 مگاهترز بالاتر از فرکانس توربو می‌کند. به این صورت قدرت پردازش در پردازنده‌های دارای این فناوری یعنی سری i7 و i9 در عملکرد تک هسته‌ای و دو هسته‌ای به صورت محسوسی افزایش می‌یابد.

Hyperthreading

تکنولوژی هایپرتریدینگ که در نسل‌های قبلی هم شاهد آن بودیم اکنون وارد فاز جدید شده و ما شاهد استفاده آن در تمام سی‌پی‌یو‌های نسل 10 هستیم. برای کسانی که با این فناوری آشنایی ندارند باید گفت که تکنولوژی هایپرتریدینگ با ایجاد دو واحد پردازش کننده به صورت مجازی از یک هسته باعث افزایش راندمان تا حد 30 درصد می‌شود. بهبود این فناوری باعث افزایش راندمان کلی سیستم در هنگام مالتی تسکینگ می‌شود. سری کور‌اس اکنون میتوند هایپرتریدینگ را به صورت مجزا برای هر هسته کنترل کند.

از دیگر ویژگی‌های نسل 10 می‌توان به پشتیبانی از اتصال شبکه کابلی یا همان لن با سرعت ۲.۵ گیگابیت و در کنار آن استفاده از کنترلر I225-V اینتل اشاره کرد. نسل10 همچنین دارای بهبودهایی در قابلیت اورکلاک در بخش هسته و کش و همچنین در مهندسی خود برای افزایش امنیت بوده‌اند. به لطف مهندسی اینتل اکنون سری Core میتواند رم‌هایی تا 2933 مگاهرتز را ساپورت کند.

در اینجا به بررسی تغییرات پردازنده‌های i9-10900K  و i7-10700K و همچنین i5-10600K می‌پردازیم. این سه سری از پردازنده‌های این نسل، در نسل 9 جز پرفروش‌ترین ها در بازار کشور ما بوده‌اند.

  • Core i9-10900K با ۱۰ هسته، ۲0 رشته و ۲۰ مگابایت هم حافظه‌ی کش دارد.
  • i7-10700K Core با 8 هسته، 16 رشته و حافظه کش هم 16 مگابایت می‌باشد.
  • Core i5-10600K با ۶ هسته، ۱۲ رشته و ۱۲ مگابایت حافظه‌ی کش دارد.

 

در ابتدا با جذاب‌ترین پردازنده شروع می‌کنیم یعنی  i5-10600K. این پردازنده در نسل قبلی خود یعنی i5 9600K علاوه بر ارائه راندمانی بالا، جز پردازنده‌های خوش قیمت بازار بود که در جدیدترین نسل خود به فناوری هایپرترِدینگ مجهز شده و اکنون توانسته علاوه‌ بر راندمان بالا در بازی‌هایی که به پردازش تک رشته‌ای (Single Threaded) وابستگی زیادی دارند، در پردازش‌های موازی و چند رشته‌ای (Multi-Threaded) نیز بهبود راندمان داشته باشد.

قبل از معرفی Core i9-10900K گمانه زنی‌های فراوانی مبنی بر داغ بودن بیش از حد این پردازنده مطرح شد. در حقیقت ما شاهد داغ‌تر بودن این سی‌پی‌یو به نسبت به مدل قبلی هستیم، اما باید در نظر داشت که رشد توانی در حدود 20 درصد به نصبت i9-9900K کاملا چشمگیر بوده و این افزایش جزئی در مقدار دما کاملا معقول است و در نتیجه نسل کنونی خنک کننده‌ها به خوبی از پس خنک کاری این پردازنده‌ها بر می‌آیند.i7- 10700K  شباهت بسیار زیادی به نسخه  i9 داشته و ما انتظار عملکردی مشابه از این پردازنده داریم.

چرا عدم پشتیبانی از PCI express 4.0 یک ضعف است؟

Peripheral Component Interconnect Express یا همان استاندارد اتصال سریع لوازم جانبی (PCIe) اتصالی رایج و متداول در اتصالات مادربرد است. این استاندارد جهانی بوده و به بیت‌های جریان یافته درسیستم‌های سخت‌افزاری اجازه می‌دهد تا با مادربرد یا بخش‌های دیگر سیستم شما ارتباط برقرار کنند.

PCIe به‌ویژه به کارت‌های توسعه سیستم مانند کارت گرافیک‌ها (GPU)، کارت صدا و کارت وای فای، یاSSD NVMe M.2 مرتبط می‌شود. خب پس هرچه نسل جدیدتری از این تکنولوژی به کار گرفته شود ما شاهد افزایش سرعت بیشتری هستیم. اما ظاهرا به دلیل وقوع تداخل فرکانسی در چیپ Z490 و تشکیل جیتر(Jitter) ، اینتل قادر به کسب مجوز PCI-Express 4.0 برای نسل10 نشده است. به این ترتیب ما شاهد استفاده از نسل سوم PCIe هستیم که سرعت انتقال داده آن نصف نسل چهارم است.

بررسی جزئیاتPCI-Express 4.0 نیازمنده مقاله‌ای جدا بوده که در آینده نزدیک به ویژگی‌های این فناوری و تاثیر آن بر مواردی مانند پهنای باند تصویر خروجی از کارت گرافیک و حافظه‌ها خواهیم پرداخت.

 

شما عزیزان می‌توانید همه محصولات مورد نظر خود را از فروشگاه اگزوگیم و با گارانتی معتبر تهیه کنید. فروشگاه اگزوگیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره ۸۸۹۴۶۵۶۱ تماس گرفته یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط