مقایسه‌ی AMD و Intel در سرعت لودینگ بازی‌ها

مقایسه‌ی AMD و Intel در سرعت لودینگ بازی‌ها

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 6 ماه پیش

فهرست مطالب

در مقاله مقایسه درایو های مختلف در سرعت لودینگ، بررسی کردیم که حافظه‌ی های مختلف هر کدام بنا به استاندارد اتصالشان و کیفیت ساختشان چه میزان از تاثیر را در سرعت لود شدن بازی‌ها دارند. اما این بار مقایسه‌ی ما میان دو غول سی پی یو یعنی اینتل و ای ام دی می‌باشد.

در این مقاله قصد داریم بازی‌های مختلف را با سیستم‌های ثابت و پردازنده‌های مختلف برای شما تست کنیم تا برتری یکی از این دو تولید کننده در این زمینه مشخص شود. پس با اگزو گیم در این مقاله نیز مانند مقالات پیشین همراه باشید.

نتیجه گیری ما از مقاله‌ی قبل این بود که ساختار حافظه‌ی اس اس دی می‌تواند اندکی ( بین 1 تا 6 ثانیه ) بر سرعت لودینگ بازی‌ها تاثیر داشته باشد که قابل چشم پوشی ست. دلیل این که حافظه‌ها مانند گذشته اختلاف برای زمان لودینگ از خود نشان نمی‌دهند تکنولوژی اس اس دی است که در هر نو اتصال و استانداردی خوب عمل می‌کنند و دیگر مانند سال‌های پیشین گلوگاه سیستم‌ها حافظه‌ها نیستند.

 

مانند تست گذشته که صورت گرفت، قطعات رم و کارت گرافیک ثابت است و تست به سادگی فقط با محاسبه‌ی زمان لودینگ‌ها صورت گرفته است. اما اینبار علاوه بر متغیرهای پردازنده‌های ای ام دی و اینتل، از متغیرهای حافظه نیز استفاده شده است و در جداولی که در ادامه‌ی مقاله خواهید دید این مسئله لحاظ شده است.

در تست های حاضر ما معیار را بر پایه AMD Ryzen 9 3900XI که قویترین پردازنده در تست پیش رو است، قرار دادیم. برای پردازنده‌ی اینتل Core i5-10600K را برگزیدیم و دو پردازنده همتراز ای ام دی یعنی Ryzen 5 3600 و Ryzen 5 3400G را برای مقایسه با یک پردازنده‌ی اینتلِ پر طرفدار که قطعا در میان گیمرهایی که سیستم‌های میان رده دارند کاربران زیادی دارد، انتخاب کردیم.

ترتیب بازی‌های قرار داده شده در این مقاله مانند مقاله پیشین از بازی هورایزن زیرو داون شروع می‌شود.

همان طور که در تصویر می‌بینید، از سه استاندارد مختلف حافظه‌های اس اس دی و یک هارد دیسک برای تست استفاده شده است. همچنان ملاحظه می‌کنید که اختلاف میان اس اس دی ها کم است اما هارد دیسک به مراتب کند تر عمل کرده است. در اکثر این تست ها رایزن 3900XI با اختلاف سریعترین و رایزن 3400G کند ترین است که مقایسه‌ی اصلی میان رایزن 3600 و پردازنده نسل دهمی 10600 اینتل است که در تمام تست ها بسیار نزدیک به هم عمل کرده اند.

در بازی دث استرندینگ، اختلاف همچنان چند دهم ثانیه است اما پردازنده اینتل برتری خود را در این بازی با تمام حافظه‌های اس اس دی و اچ دی دی ،‌نشان داده است.

بازی دِ اوتر ورلز، یک نمونه‌ی عجیب و غریب از نمایش ضعیف اینتل است. و نکته‌ی عجیب اینجاست که با هارد دیسک،‌ پردازنده نسل دهمی اینتل از همه سریعتر عمل کرده و با حافظه‌های اس اس دی با اختلاف کندترین بوده است.

در این مورد حتی 3900 رایزن هم که قرار بود مبنی باشد عجیب و غریب رفتار کرده و دیگر سریعترین نیست! به طور کل در این تست چندان اطلاعات کار آمدی به دست ما نمی‌آید.

لودینگ بازی رد دِد ردمشن 2 که از طولانی ترین لودینگ هاست، اختلاف خیلی کمی را میان این پردازنده‌ها نشان می‌دهد. همانطور که می‌بینید در اتصال ساتا، پردازنده های ضعیف‌تر پا به پای 3900 رایزن پیش رفته‌اند.

در بازی اساسینز کرید دوباره همه چیز نرمال می‌شود و نمودار منطقی به نظر می‌رسد و در این بازی برتری میان اینتل و ای ام دی، با رایزن 3600 است. البته اختلاف بسیار کم است. در این تست مشاهده کردید که پردازنده 3400G رایزن به شکل بارزی عملکرد ضعیف تری داشته است. اما پردازنده رایزن 3600 با تمام اس اس دی ها از اینتل با اختلاف کم سریعتر بوده است.

اطلاعاتی که از این مقایسه‌ها به دست ما رسید، اینست که تاثیر پردازنده بسیار بیشتر از تاثیر اس اس دی است. اگر یک پردازنده قوی داشته باشید ممکن است اختلاف زمان لودینگ شما نسبت به یک پردازنده میان رده بیش از 10 ثانیه باشد اما در مقاله پیشین دیدیم که تاثیر اس اس دی‌های مختلف با سرعت‌های متفاوت، به ندرت به 6 ثانیه می‌رسد. و همچنین شاهد آن بودیم که مدت زمان لودینگ بازی به بازی متفاوت است و برنامه نویسی آن بازی در زمان لودینگ بسیار مؤثر است تا جایی که ممکن است یک پردازنده ضعیف تر عملکرد بهتری داشته باشد همان طور که در یکی از تست هایی که خدمت شما شرح دادیم مشاهده می‌شود.

در پایان از این که در این مقاله نیز مانند مقالات پیشین اگزوگیم را همراهی کردید از شما کمال سپاسگزاری را داریم و امیدواریم که این مقاله مطالب کاربردی برای شما گیمرهای عزیز در خود داشته باشد. لطفا نظرات و پیشنهادات خودتان را از ما دریغ نکرده و در بخش نظرات با ما و دیگر گیمرها به اشتراک بگذارید.

 

فروشگاه اگزوگیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره 88226531 تماس گرفته یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط