بازی‌ها چطور ساخته می‌شوند - مفاهیم اولیه انجین‌های گیم

بازی‌ها چطور ساخته می‌شوند - مفاهیم اولیه انجین‌های گیم

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 10 ماه و 5 روز پیش

فهرست مطالب

همه شما تجربه بازی‌های مختلفی را دارید. بی شک وجود المان‌های صوتی و تصویری جذاب به اندازه روایت قصه در گیم موثر است و در پشت تمام این افکت‌ها، همه و همه تنها از یک نقطه منشاء می‌گیرند و آن نقطه همان موتور بازی سازی است.

موتور یا انجین بازی‌سازی، درواقع پایه و اساس طراحی و ساخت بازی و تعیین کننده ویژگی‌های گرافیکی، فیزیک، کیفیت بصری و مکانیزم گیم پلی بازی است. بهترین قصه‌ها و با جذاب‌ترین ایده پردازی‌ها نیز باید از موتور بازی‌سازی بگذرند تا به عنوان یک بازی در "مدیوم گیم" معنا پیدا کنند. در این مقاله می‌خواهیم اصول بازی سازی و مفاهیم اولیه موتورهای آن را برای شما شرح دهیم. با اگزوگیم همراه باشید.

در اعماق ساختِ بازی‌ها

بدون شک همه‌ی گیمرها با راک استار آشنا هستند. عرضه کردن سری جی‌تی‌ای (GTA)، رد دد (RDR) یا مکس پین از سوی راک استار، آن را تبدیل به یکی از شاخته شده‌ترین برندها در دنیای گیمینگ کرده است. اما بی شک پشت این محبوبیت وجود موتور بازی‌سازی ریج (Rage) است که به این بازی‌ها شکل داده.

در سال ۱۹۹۸ موتور بازی سازی آنریل (Unreal Engine) از محبوب‌ترین موتور‌های بازی‌سازی حال حاضر به جهان معرفی شد و پس از تمام این سال‌ها همچنان مورد استفاده قرار میگیرد و هر سال بازی‌های زیادی توسط آن تولید می‌شود. بازی‌هایی مانند مجموعه‌یGears of War ، سری Mass Effect و بتمن آرکهام توسط این موتور بازی سازی ساخته شده‌اند.

 

موتور آنریل قابلیت‌های ویژه‌ای در زمینه‌ی گرافیکی دارد. تیم طراحی آنریل انجین با رونمایی از نسخه‌ی پنجم این موتور بازی‌سازی به صورت ریل تایم و بر روی کنسول پلی‌استیشن 5 نشان داد که آنریل چه پتانسیل‌های فوق‌العاده‌ای می‌تواند داشته باشد.

 

باید گفت که به لطف موتور بازی‌سازی حجم عظیمی از برنامه نویسی‌ها از روی دوش طراحان برداشته می‌شود. موتور بازی‌سازی وظیفه رندر کردن تصویر بازی و در کنار آن شبیه سازی کردن فیزیک بازی را به عهده دارد. فیزیک بازی به معنی کنش و واکنش‌هایی مانند برخورد‌های درون بازی است و این شبیه سازی فیزیک بازی تاثیر عمده‌ای بر طبیعی جلوه دادن بازی دارد. در کنار این فیزیک تخصیص صدای مناسب به بازی وظیفه دیگر این موتورهای نرم افزاری است،‌ از صدای شلیک‌ها گرفته تا صدای برخورد باران با زمین همگی وظیفه انجین بازی سازی هستند.

 

 

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در صحنه‌های درگیری بازی‌های شوتر اول شخص احساس کنید که درمیان یارانی بی‌مصرف هستید و به تنهایی باید بار نبرد را به دوش بکشید! تعامل داشتن میان پلیر و محیط بازی تاثیر بالایی در ایجاد حس رضایت از بازی دارد. مشخص کردن وظایف بات‌های بازی نیز از وظایف موتور بازی است. تلاش برنامه نویسانِ موتورهای بازی‌سازی همواره هوشمندتر شدن هوش مصنوعی در بازی بوده است؛ هدفی که هنوز راه زیادی تا تکمیل شدن دارد.

 

بخش‌های مختلف موتور بازی

هر یک از بخش‌های موتور بازی به صورت ویژه‌ای به بازی سازان کمک میکند،‌ به عنوان مثال برای ساخت  هوش مصنوعی که همواره یکی از چالش‌ها در تمام رشته‌های کامپیوتری است. بازی سازان نیازی به طراحی تک تک استراتژی‌ها و تمام فعل و انفعالات بازی ندارد. ‌آن‌ها میتوانند از الگوریتم‌های هوشمندی که به صورت آماده در موتور بازی برای فعالیت‌های مثل تعقیب و گریز یا مسیر یابی یا ... وجود دارند استفاده کنند. وجود ابزار تست و کنترلِ کد باعث آسان‌تر شدن کار طراحان بازی میشود .

 

 

Directx و  openGL

چگونگی ساخت گرافیک بازی مسئله‌ای است که خود نیازمند مقاله‌ای جدا و دانستن پیش نیازهای فروان است. اما به صورت مختصر می‌توان گفت موتور گرافیکی یا موتور رندر اصلی‌ترین و مهم‌ترین ابزار توسعه بازی است. موتور گرافیکی وظیفه تولید و رندر ویژگی‌های مربوط به صحنه را بر عهده دارد .

 

معمولا موتورهای گرافیکی بر پایه پتلفرم دایرکت ایکس یا اوپن جی‌دل سخت افزار گرافیکی سینک می‌شوند. مدل سه بعدی که در صحنه بازی می‌بینیم از اتصال بردار‌های مختصاتی به هم ایجاد می‌شود. بدون شک پردازش تمام این نقاط نیازمند کارت‌های گرافیک بسیار قدرت‌مندی است، اما به کمک تکنیک culling می توان از بسیاری از این پردازش‌های غیر ضروری جلوگیری کرد.

 

این تکنیک در حقیقت قسمت‌هایی از جهان سه بعدی را که در دید ما قرار ندارد را رندر یا پردازش نمی‌کند. در حقیقت با تقسیم کردن جهان ۳ بعدی به چند بخش و با توجه به موقیت دید ما، بخش‌هایی که دیده نمی‌شوند را پردازش نمیکند.

 

 

در آینده از انجین‌های بازی‌سازی بیشتر خواهیم گفت، و با مفاهیم و اصول بیشتری از رندر بازی‌ها آشنا می‌شویم. همچنین انجین‌های مشهور و پرکاربرد را برخواهیم شمرد و با هر کدام از آن‌ها – و آثار مشهوری که با آن‌ها ساخته شده است – آشنا خواهیم شد.

 

فروشگاه اگزو گیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره و یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره ۸۸۹۴۶۵۶۱ تماس گرفته و یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط