آینده سیستم‌های ابری در حوزه بازی‌های ویدئویی

آینده سیستم‌های ابری در حوزه بازی‌های ویدئویی

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 9 ماه و 28 روز پیش

فهرست مطالب

در این مقاله قصد داریم نگاهی بیاندازیم به آینده خدمات سیستم‌های ابری و همچنین نگاهی خواهیم داشت به مقوله‌ی بازی تحت سرویس‌های ابری یا Cloud Gaming. با اگزوگیم همراه باشید..

این ایده که شما بتوانید بازی‌های مورد علاقه خود را که در حالت معمولی برای اجرا به سیستم‌های به‌روز کامپیوتری نیاز دارند، بر روی هر وسیله‌ای اجرا کنید، یک ایده طلائی و شگفت‌انگیز است. البته هنوز این ایده در اجرا به آن شرایط آرمانی نرسیده و بسیار جای کار دارد.

 

کلود گیمینگ چیست ؟ سیستم‌ ابری به چه معناست؟

شاید برخی از عزیزان بپرسند که سیستم‌های ابری چیست و چگونه کار می‌کند!؟ اصطلاح کلود گیمینگ یا بازی در بستر سیستم‌های ابری به معنای اجرای بازی‌ها در بستر فضای ابری (کلود) است. ابر یا کلود به شبکه‌ای از اطلاعات و سرورها اطلاق می‌شود که محتوای مورد نظر شما را در اختیارتان قرار می‌دهند.

در یک مثال دم دستی می‌توان به Netflix اشاره کرد که معرف حضور سینما دوستان و فیلم‌بین‌های حرفه‌ای است. در مثال نِت‌ فلیکس یا هر شبکه مشابه دیگری، این اطلاعات فیلم و ویدئو هستند که در فضای ابری قرار دارند و با خرید اشتراک شما به آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنید. در مورد بازی نیز همینطور است و کلود گیمینگ یا بازی در بستر ابر نیز همین کارکرد را دارد، با این تفاوت که اینبار شما با آن سرور در فضای ابری تعامل مستقیم دارید و مانند فیلم دیدن نیست که صرفاً یک پخش ویدئو ساده باشد.

شما با خرید اشتراک و عضو شدن در سرویس‌ها و پلتفرم‌هایی که خدمات کلود گیمینگ را ارائه می‌دهند، در حقیقت حق استفاده از یک سرور و کامپیوتر مجازی را خریده‌اید، که با توجه به سخت‌افزار مناسبش به وسیله آن بازی‌های مورد نظرتان را اجرا می‌کنید. تنها نکته قابل توجه در این مبحث زمان تأخیر یا همان (Latency) است که هر چه پائین‌تر باشد بر تجربه نهایی شما تأثیرگذار است، به طوری که اگر زمان تأخیر پائین باشد تجربه بهتری خواهید داشت و بالعکس.

آیا این خدمات کلود گیمینگ یا همان بازی در بستر سیستم‌های ابری رایگان است؟

همانطور که خودتان احتمالاً متوجه شده‌اید این فناوری و خدمات گران است و نه تنها تهیه و راه‌اندازی این خدمات برای ارائه دهنده گران است، بلکه نگهداری و مواظبت از این سیستم‌ها نیز هزینه‌بر است. با این وجود هنوز هم هستند کسانی که ماهیانه عبارت "Free Cloud Gaming" را در بستر موتورهای جستجو دنبال می‌کنند!

این در حالی است که هیچ شرکتی این خدمات را رایگان ارائه نمی‌دهد. پس اگر جایی دیدید که ادعا می‌کنند این خدمات را رایگان ارائه می‌دهند، بدانید که این یک تله است و بهتر است که فریب آن‌ها را نخورید. البته شرکت‌هایی هستند که خدمات یک هفته‌ای تا یک ماه آزمایشی را ارائه می‌دهند که آن بحثش جداست.

 

"بازی در بستر سیستم‌های ابری" یک انتخاب یا آینده‌ای گریز ناپذیر؟

امروزه اکثر بازی‌ها به صورت سنتی اجرا می‌شوند. یعنی یا شما بازی را فیزیکی (تحت دیسک یا کارتریج) خريداری می‌کنید یا بازی را بر روی دستگاه مربوطه دانلود می‌کنید. اما دنیا در حال تغییر است و با ظهور بسترهایی چون Google Stadia, GeForce Now و پلتفرم‌های مشابه، بحث سیستم‌های ابری بیش از پیش جدی شده است.

شرکت‌های ارائه دهنده خدمات بازی در بستر سیستم‌های ابری، این وعده را به بازیکنان داده‌اند که آن‌ها را از بند سخت‌افزار و دستگاه به‌خصوص رهایی بخشند و به آن‌ها این امکان را بدهند که در هر دستگاهی صرفنظر از سخت‌افزار آن، از بازی کردن لذت ببرند. ارائه دهندگان این خدمات با اذعان به اینکه با از بین بردن نیاز به خرید سیستم‌های گران قیمت و کنسول‌های بازی، افراد با درآمد پائین را جذب کنند و بدین طریق بر تعداد بازیکنان و مصرف‌کنندگان بیافزایند.

آن‌ها همچنین بنا دارند بدین‌وسیله ایجاد علاقمندی و تصمیم به خرید در شما را نیز افزایش دهند. بدین شکل که با رهگیری علایق شما و بازی‌هایی که بیشتر انجام می‌دهید، به شما بازی‌های مشابه را پیشنهاد دهند تا با این کار شما را به خرید و تعامل بیشتر سوق دهند. شما با استفاده از این خدمات و سیستم‌های ابری دیگر نیازی به دانلود بازی‌ها نخواهيد داشت و به‌روزرسانی بازی‌ها به صورت خودکار انجام خواهد گرفت، این موضوع می‌تواند باعث کشیدن نفس راحتی توسط بازیکنان شود، چرا که این قضیه باعث گرفتاری و نارضایتی بیش از سه چهارم آن‌ها شده است و جدای از اتلاف وقت بازیکنان، بازی کردنشان را نیز مختل کرده است.

این نکات مثبت که گفتیم مربوط به بازیکنان بود، اما سیستم‌های ابری برای بازی‌سازان چه سودی به همراه خواهد داشت؟ برای بازی‌سازان مهم‌ترین دستاورد می‌تواند این باشد که آن‌ها را از قید محدودیت‌های سخت‌افزاری کنسول‌ها، PC یا گوشی‌های هوشمند آزاد می‌کند. این بدین معناست که بازی آن‌ها می‌تواند به اندازه قدرت سیستم‌های ابری بزرگ، پیچیده و پویا باشد.

بدون داشتن هیچگونه نگرانی بابت سخت‌افزار محدود مصرف‌کنندگان و بازی‌کنندگان. بخش چندنفره بازی‌ها نیز می‌تواند بجای پذیرایی از 100 بازیکن در هر نقشه، تا هزاران بازیکن را به راحتی و بر حسب نیاز میزبانی کند و این تجربه بازی را چندین برابر لذت‌بخش‌تر خواهد کرد.

در حال‌حاضر هم فناوری سیستم‌های ابری و هم بازار آن درگیر چالش‌های متعددی است، چالش‌هایی چون محیا نبودن بسترهای لازم و بهینه نبودن سخت‌افزار موجود برای ارائه اینترنت پرسرعت و با ثبات. بازی‌سازان و شرکت‌های سازنده کنسول ممکن است که هم‌اکنون ارائه دهندگان خدمات سیستم‌های ابری را به عنوان رقیب ببینند تا همکار، ولی تجربه ثابت کرده است که فناوری همیشه جای خود را در بازار پیدا خواهد کرد، و این فناوری سیستم‌های ابری دیر یا زود با محیا شدن بسترها جای روش‌های سنتی را خواهد گرفت.

خب دوستان ممنونم که با خواندن این مقاله در کنار ما بودید، همانطور که اشاره شد این فناوری تقریباً نو پا هنوز جای کار دارد، حال اگر شما در صدد هستید که از بازی‌های روز بی دغدغه لذت ببرید، می‌توانید سری به صفحه فروشگاه اگزوگیم بزنید و از سیستم‌های آماده آن با قیمت‌های متفاوت و متنوع دیدن فرمائید. لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط