شرح سیستم نوردهی RGB و ساختار آن

شرح سیستم نوردهی RGB و ساختار آن

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 7 ماه و 21 روز پیش

فهرست مطالب

احتمالا با دیدن نورپردازی زیبای RGB در کیبوردها و دیگر تجهیزات این سوال برای شما نیز پیش آمده است که سیستم نورپردازی RGB چگونه‌ کار می‌کند. در این مقاله به ساختار اُپتیک سیستم نوردهی آر‌جی‌بی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

نور سفید می‌تواند از ترکیب نورهای رنگی متعددی تشکیل شود، اما شیوه متداول آن استفاده از رنگ‌های اصلی قرمز (Red)، سبز (Green) و آبی (Blue) است، که به اختصار RGB نامیده می‌شوند. از آنجا که این مکانیزم شامل ترکیب و پخش رنگ‌های مختلف است، از این رویکرد به دلیل تمایل آن برای داشتن کمی رنگ و لعاب برای تولید نور سفید استفاده نمی‌شود. با این وجود، این روش به دلیل انعطاف پذیری بالا در مخلوط کردن رنگ‌های مختلف، برای کاربردهایی چون ایجاد جلوه‌های ویژه و خاص، جالب است و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در حقیقت، بیشتر رنگ‌های قابل تصور و موجود با مخلوط کردن مقادیر مختلفی از سه رنگ اصلی قابل تولید هستند و این باعث می‌شود که رنگ‌های دقیق و پویایی ایجاد شوند. با استفاده از پروتکل کنترل DMX، که نوع پيشرفته‌ای از نورپردازی است، در واقع می‌توان به یک گستره‌ی رنگی با بیش از 16 میلیون سایه‌رنگ (Shades) دست یافت!

شاید با خود بپرسید که این چطور ممکن است؟ شیوه دستیابی به این گستره‌ی عظیم چگونه است؟ بسیار خب، در هر مقیاس رنگی می‌توان 256 سطح یا سایه آن رنگ را انتخاب کرد. شما سه رنگ اصلی دارید و هر یک می‌تواند 256 سایه رنگ مختلف داشته باشد، بنابراین با مخلوط کردن آن‌ها در کنار هم می توانید 16.7 میلیون رنگ مختلف را به صورت ریاضی و تئوری تولید کرد. به عبارت دقیق‌تر 256×256×256 که برابر می‌شود با 16,777,216.

کنترلرهای LED RGB روی یک اصل بسیار ساده‌تر کار می‌کنند. آن‌ها جریان را در هر سه کانال (قرمز ، سبز و آبی) تغییر می‌دهند تا ترکیب رنگی خاص مورد نظر ایجاد شود. به عنوان مثال، برای ایجاد رنگ بنفش، کانال‌های قرمز و آبی  به هم می‌پیوندند و کانال سبز کاملا خاموش می‌شود. ترکیب نور آبی و قرمز، رنگ بنفش مورد نظرتان را به شما می‌دهد.

این شیوه قطعا به اندازه DMX (تکنیک نورپردازی پیشرفته و حرفه‌ای) دقیق نیست، اما برای کاربری‌های مسکونی و تجاری که هزینه در آن‌ها یک عامل مهم است، کافی و مورد قبول به نظر می‌رسد.

امروزه این شیوه نورپردازی یعنی RGB در انواع و اقسام تجهیزات به خصوص تجهیزات گیمینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد و جلوه و زیبایی خاصی به این‌گونه محصولات داده است.

جدای از بحث زیبایی اغلب آن‌ها قابل برنامه‌ریزی هستند که طبیعتاً برای استفاده در شب هنگام و فضای تاریک، فضای جذابی را فراهم می‌کنند و حتی در بحث حرفه‌ای هم، به عنوان مثال صفحه‌کلیدهای (کیبورد) دارای RGB را می‌توان طوری برنامه‌ریزی کرد که کلیدهای موردنیاز و پر استفاده با رنگ خاصی نمایان شوند و این‌کار در محیط‌های با نور کم، کمک شایانی به شما خواهد کرد. برای تهیه تجهیزات به روز گیمینگ به بخش فروشگاه اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.