راهنمای اسمبل یک کامپیوتر – قسمت دوم

راهنمای اسمبل یک کامپیوتر – قسمت دوم

نوشته‌ی
avatar
2 سال و 4 ماه و 13 روز پیش

فهرست مطالب

در قسمت قبلی این مقاله آموزش‌های اولیه برای این که چگونه یک کیس را اسمبل کنید به شما دادیم. در این مقاله وارد بخش‌های پیشرفته‌تر می‌شویم و حالا می‌خواهیم واقعا یک کیس را باز کرده و قطعات را در آن نصب کنیم پس با ما همراه باشید.

  • کیس را باز کرده و برای نصب آماده شوید

در این مرحله شما تمام وسایل مورد نیاز برای سرهم کردن اولین کامپیوتر خود را دارید. حالا وقتش است که پروسه اسمبل را آغاز کنید. جالبش اینجاست که اولین قدم برای اسمبل کردن یک کامپیوتر، جدا کردن قطعات آن است، البته دقیق‌تر بگوییم جدا کردن قطعات کیس. در بعضی از کیس‌ها تنها یکی از پنل‌های بغلی جدا می‌شود ولی در اکثر آن‌ها دو پنل جدا خواهد شد. اصولا پنل عقبی برای مواردی مثل مدیریت کابل کاربرد دارد.

پنل هردو بخش یا حداقل بخش اصلی را جدا کنید (که در اکثر کیس‌ها پنل چپی است.) بسیار از کیس‌های جدید از پیچ‌های مخصوص استفاده می‌کنند که باعث می‌شود نیازی به پیچ گوشتی برای باز کردنشان نداشته باشید و می‌توانید با استفاده از دست خالی آن‌ها را باز کنید اما گاها نیاز به استفاده از پیچ گوشتی می‌شود تا در ابتدا آن‌ها را شل کنید و سپس بتوانید کامل بازشان نمایید. تعدادی از کیس‌ها نیز پیچ‌های معمولی دارند که در هر صورت باید با پیچ گوشتی آن‌ها را باز کنید.

کیس Cooler Master N200 که ما برای بیلد اینتل از آن استفاده کردیم، نیازی به پیچ گوشتی برای باز شدن نداشت.

برای بیلد AMD‌ نیز ما از کیس DeepCool Martexx 30‌ استفاده کردیم که بدون پیچ‌گوشتی و با استفاده از دست‌ها نیز بازی می‌شود.

2         

هنگامی که شما هر چهار پیچ پشت کیس را جدا کردید، پنل‌ها به راحتی جدا می‌شوند. اگر مثل عکس بالا پنل کیس شما مثل پنل DeepCool Matrexx 30 یک پنل شیشه‌ای است، مواظب باشید تا بعد از باز کردن پیچ‌ها پنلتان نیفتد و نشکند. هنگامی که پنل را به آرامی جدا کردید نیز آن را در جایی قرار دهید که از گزند حادثه در امان باشد و روی آن خط و خش نیفتد.

همانطور که گفته شد قرار است این مقاله تا حد ممکن پایه و مبتدیانه باشد و حتی مادربزرگ‌ها هم بتوانند با استفاده از آن کامپیوتر خود را اسمبل کنند پس قدم به قدم پیش می‌رویم!

حالا که کیس شما باز شده است، می‌توانید در داخل آن کابل‌های از پیش متصل شده پنل جلویی که در تصویر زیر نشان داده شده‌اند را ببینید. این کابل‌ها را بعدا به مادربرد نصب می‌کنیم، فن‌های از پیش نصب شده و کابل‌هایشان نیز بعدا به مادربرد متصل می‌شوند و همچنین شما می‌توانید یک کیسه پر از پیچ نصب کنید که بعدا نیازتان می‌شود. حواستان باشد که پیچ‌ها را گم نکرده و آن‌ها را کنار هم نگه دارید.

اگر کیس شما در بخش پایینی خود قفسه هارد درایو دارد و شما قرار نیست تعداد زیادی هارد روی سیستم خود نصب کنید، آن قفسه را جدا نمایید تا فضای بیشتری در اختیار شما قرار بگیرد. خصوصا اگر کیسی کوچک با فضایی محدود دارد و یا اگر از یک پاور نیمه ماژولار یا غیر ماژولار استفاده می‌کنید که نیازمند فضای زیادی برای کابل‌هایش است. به یاد داشته باشید که کابل‌های منبع تغذیه می‌توانند بسیار عظیم باشند!

کیس مینی تاور Cooler Master N200 قفسه هارد درایو دارد اما کیس کوچکی است و ما نیز می‌خواهیم تنها از یک هارد درایو استفاده کنیم و علاوه بر آن یک منبع تغذیه غیر ماژولار داریم که فضای زیادی را برای کابل هایش می‌گیرد پس من قفسه هارد را با باز کردن پیچ‌هایش جدا کردم.

  • اضافه کردن فن‌های اضافی به کیس (انتخابی)

اکثر کیس‌های امروزی همراه ۱ یا ۲ فنی که از قبل نصب شده‌اند به بازار عرضه می‌شوند و شما نیز لازم نیست کار خاصی برای استفاده از آن‌ها انجام دهید، تنها وصل کردن آن‌ها به مادربرد کافی است.

باید حداقل یک فن در پشت کیس باشد تا هوای گرم را به بیرون براند (که اصولا فن اگزوز نامیده می‌شود) و اگر کیس دارای دو فن باشد، فن دوم احتمالا در جلوی آن خواهد بود تا هوای خنک را به داخل کیس بکشد و جریان هوا را به سمت قطعات داخلی شما بکشد. اکثر کیس‌ها نیز اصولا از فن‌های بیشتری پشتیبانی می‌کنند و شما می‌توانید اگر می‌خواهید، جریان هوای کیس خود را بیشتر کنید.

ما برای بیلد اینتل خود از Cooler Master N200 استفاده می‌کنیم که دارای دو فن از پیش نصب شده است و از آن جایی که این کیس برای یک کامپیوتر اقتصادی گیمینگ می‌باشد، نیازی به اضافه کردن فن‌های جدید نیست. حتی اگر می‌خواستید از قطعاتی قدرتمند‌تر از قطعاتی که ما انتخاب استفاده کردیم، نیازی به استفاده از بیشتر از ۲ فن نیست و استفاده از تعداد فن‌های بیشتر تنها برای کامپیوترهای بسیار قدرتمند، اورکلاک‌های قابل توجه و مصارف زیبایی استفاده می‌شود و برای آن گونه موارد شما نیاز به ۳ فن یا بیشتر خواهید داشت.

کیس DeepCool Matrexx 30 که برای سیستم گیمینگ اقتصادی AMD ما انتخاب شده بود تنها دارای ۱ فن در بخش پشتی کیس است و به همین دلیل من تصمیم گرفتم یک فن ۱۲۰ میلی‌متری اضافه برای آن بگیرم که در جلو قرار می‌گیرد تا جریان هوا را بیشتر کند و در عین حال یک نورپردازی سبز زیبا به این کیس بدهد و باعث ظاهر بسیار زیبای آن بشود، کیسی که از نظر ظاهری به شدت آن را به شما پیشنهاد می‌کنم.

لازم به ذکر است که اگر شما از یک کارت گرافیک استفاده نمی‌کنید و در حال استفاده از گرافیک مجمع پردازنده‌هایی مثل AMD Athlon 3000G یا 3200G یا 3400G‌هستید، می‌توانید تنها از ۱ فن استفاده کنید. سیستم‌های ضعیف‌تر نیاز چندانی به جریان هوا ندارند.

بنابرین اگر می‌خواهید یک فن اضافه برای کیس خود نصب کنید، توجه کنید که الان بهترین زمان برای نصب آن است زیرا زمانی که مادربرد در کیس قرار بگیرد، فضا بسیار کم‌تر شده و همه چیز بسیار سخت‌تر می‌شود!

  • آماده‌سازی مادربرد برای نصب آن خارج از کیس

حالا که ما کیس را آماده کردیم، می‌توانیم دو حرفکت انجام دهیم.

  • خارج از کیس قطعات را اسمبل کنیم: این حرکت شامل نصب قطعات کامپیوتر شما مثل پردازنده، کولر پردازنده، RAM و M.2 SSD روی مادربرد قبل از نصب مادربرد در داخل کیس می‌شود.
  • داخل کیس قطعات را اسمبل کنیم: با این روش، شما ابتدا مادربرد را در داخل کیس قرار می‌دهید و سپس قطعات خود را روی آن نصب می‌کنید.

حالا کدام روش بهتر است؟ آیا بهتر است که قطعات کامپیوتر خود را خارج کیس به هم متصل کنید یا داخل آن؟ هر دو حالت جواب است ولی حالت اول یعنی نصب قطعات خارج از کیس اصولا بهترین کار بوده و چیزی است که ما به اکثر مردم پیشنهاد می‌کنیم. مزایا این روش نسبت به روش داخلی بسیار بیشتر می‌باشد.

چرا باید اول قطعات را را خارج کیس وصل کنیم؟

دسترسی و نصب قطعات روی مادربرد هنگامی که این قطعه داخل کیس وجود دارد می‌تواند سخت‌تر باشد. کار کردن روی مادربرد خارج از کیس فضای بیشتری به شما می‌دهد و می‌توانید آسان‌تر قطعاتی مثل پردازنده، رم یا کولر پردازنده را نصب کنید، قطعاتی که اصولا نیاز به فشار بیشتری برای نصب دارند.

برای مثال هنگامی که شما می‌خواهید رم خود را روی مادربرد نصب کنید، باید مقداری آن را فشار بدهید و انتقال این فشار روی یک سطح صاف بسیار آسان‌تر و راحت‌تر است زیرا اگر این فشار هنگامی که مادربرد در کیس است، به آن وارد شود می‌تواند باعث خم شدن برد گردد.  همچنین نصب قطعات خارج از کیس به شما اجازه می‌دهد تا سریعا با استفاده از اتصال سریع منبع تغذیه چک کنید که آیا همه بخش‌ها کار می‌کنند یا خیر که البته در ادامه این مقاله آن را برای شما توضیح خواهم داد.

شما همچنین می‌توانید کارت گرافیک را نیز خارج کیس متصل کنید تا تست کوتاه خود را تکمیل نمایید اما به یاد داشته باشید که قبل از نصب مادربرد در داخل کیس، باید کارت گرافیک را از داخل آن در بیاورید. اگر این موارد برای شما گیج کننده به نظر می‌رسد، نگران نباشید زیرا کم کم متوجه همه آن‌ها خواهید شد.

حالا بگذارید سراغ مرحله بعدی برویم و مادربرد شما را آماده کنیم. به آرامی مادربرد خود را از جعبه ضد استاتیکی که همراهش وجود دارد در بیاورید و لبه‌هایش را بگیرید، سپس آن را روی جعبه مادربرد بگذارید.

5

شما می‌خواهید مادربرد را از لبه‌هایش یا از کانکتورهای فلزی‌اش که برای پورت‌های عقبی USB هستند بگیرید. از لمس مدارهای لخت روی مادربرد جدا خودداری کنید.

مادربرد و سایر قطعات به طور کلی اصولا مقاوم هستند ولی خم کردن یک پین یا حتی مالیده شدن چربی پوست شما به بخشی از آن می‌تواند باعث خرابی شود.

هر حرکتی که انجام می‌دهید به شدت مراقب باشید و همه قطعات را با دقت جا به جا کرده و چیزهای نوشته شده در این راهنما را با دقت اجرا کنید تا بتوانید به خوبی قطعات خود رو اسمبل کنید. چیز بسیار مهمی که باید به یاد داشته باشید، این است که قطعات خود را از لبه‌هایش یا محافظ‌های فلزی‌اش بگیرید و چیزی که در موردش مطمئن نیستید را لمس نکنید.

این که مادربرد خود را ابتدا روی جعبه بگذارید و نه روی میز، باعث می‌شود که احتمال صدمه خوردنش کم‌تر شود و می‌توانید راحت‌تر با آن کار کنید. همچنین با این کار قطعه در جای خود ثابت می‌ماند و به هنگام نصب سایر قطعات کم‌تر حرکت می‌کند و همچنین ریسک این که روی بخش‌هایی از آن خط و خش بیفتد به شدت کمتر می‌شود.

نکته امنیتی: مادربرد خود را روی کیسه ضد استاتیکی همراهش نگذارید زیرا بخش خارجی این کیسه سطح مناسبی برای قرار دادن مادربرد نیست. نظرهای مختلفی در مورد این موضوع وجود دارد اما بهترین کار استفاده از جعبه مادربرد است. داخل این کیسه از مادربرد محافظت می‌کند ولی بیرون آن هیچ تضمینی در این مورد به شما نمی‌دهد.

  • پردازنده را به مادربرد متصل کنید

حالا زمان آن رسیده که مغز سیستم خود را به مادربرد وصل کنید. نصب پردازنده خودش نیازمند یک مقاله جداست که در آن تمام قدم‌ها و مشکلات موجود پاسخ داده شده باشند و اگر من آن راهنما را در این بخش می‌آوردم، باعث طولانی شدن بیش از حد این مقاله می‌شد. پس بخش مربوط به آن را در آینده برای شما قرار خواهم داد.

  • اتصل هیت سینک و فن به مادربرد

حالا زمان آن فرا رسیده که کولر پردازنده خود را نصب کنید. این کولر بر بالای پردازنده شما قرار می‌گیرد و آن را خنک نگه می‌دارد. ما در این مقاله چگونگی نصب کولر‌های استوک استاندارد Intel و AMD‌را به شما آموزش می‌دهیم، در واقع این کولرها همیشه همراه پردازنده‌هایی که شما از این کمپانی‌ها می‌خرید هستند.

در آینده نیز راهنمایی مربوط به چگونگی نصب کولرهای دیگری که می‌توانید آن‌ها را از بازار تهیه کنید قرار می‌دهیم اما به طور کلی خرید یک کولر دیگر آنقدر واجب نیست و اگر به دنبال اورکلاک نیستید، استفاده از کولر عادی کفایت می‌کند. البته کولرهای دیگر خنک‌کنندگی بهتر و همچنین کاهش صدا را در مقایسه با کولرهادی استوک Intel و AMD ارائه می‌دهند.

  • نصب حافظه به مادربرد

جای کردن ماژول حافظه به هنگام اسمبل یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین کارهایی است که انجان می‌دهید اما چیزهایی در مورد آن وجود دارد که باید آن را بدانید. برای مثال این که این که رم‌های خود را باید در کدام اسلات DIMM قرار دهید.

اگر برای کامپیوتر خود از دو ماژول حافظه استفاده کنید، می‌توانید به خاطر اجرای مموری در حالت دو کاناله عملکرد بهتری از آن بگیرید ولی اگر بودجه‌اش را ندارید، استفاده از یک ماژول نیز کفایت می‌کند.

همچنین اگر شما مادربرد خوبی را انتخاب کرده باشید، ۴ اسلات ماژول رم خواهید داشت که دو عدد از آن‌ها برای ارتقاهای آینده‌تان خالی می‌مانند ولی برای نصب رم باید به این مقاله مراجعه کرده و چگونگی نصب دو ماژول رم را ببینید.

  • نصب یک M.2 SSD

اگر شما یک M.2 SSD برای نصب دارید، بهتر است که آن را نیز قبل از قراردادن مادربرد در داخل کیس نصب کنید زیرا در این حالت فضای بیشتری دارید و علاوه بر آن اصولا پیچ‌های اسلات M.2 کوچک‌تر از حالت عادی می‌باشند و اگر در جای دوری از دست شما قرار بگیرند، باز و بسته کردنشان بسیار سخت می‌شود.

اس اس دی‌های M.2 ‌اصولا بسیار نازک هستند که مستقیما به مادربرد وصل می‌شوند و نیازی به اتصال جدا از منبع تغذیه نیز ندارند، برعکس SSDهای ۲.۵ اینچی عادی که نیازمند اتصال به PSU‌ بودند.

logo
امتیاز این مطلب: 3
امتیاز شما:
مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط