جدال کنسول‌های نسل جدید - کدام پیروز خواهد بود؟

جدال کنسول‌های نسل جدید - کدام پیروز خواهد بود؟

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 9 ماه و 24 روز پیش

فهرست مطالب

در حالی که چند ماه بیشتر به عرضه‌ی کنسول‌های نسل نهم مایکروسافت و سونی باقی نمانده است، این دو غول بزرگ تکنولوژی در تلاش برای بدست گرفتن بازار گیم و به زیر کشاندن رقبای خود هستند. در این مقاله می‌خواهیم نگاهی به مشخصات این دو کنسول بیندازیم و آن‌ها را باهم مقایسه کنیم. با اگزومگ همراه باشید.

 

با توجه به پست بلاگ مایکروسافت و استریم زنده‌ی سونی، اطلاعات کاملی از سوی این دو شرکت در مورد کنسول‌های جدیدشان در اختیار عموم قرار گرفت. بهره‌مندی از حافظه‌ی اس‌اس‌دی، رزولوشن 8k و پردازنده‌ی قدرتمند از مشخصات بارز هر دو کنسول است. در ادامه نگاهی دقیق‌تر به ایکس‌باکس سری‌ایکس و پلی‌استیشن‌۵ می‌اندازیم.

 

مشخصات فنی

پلی‌استیشن‌۵

ایکس‌باکس سری‌ایکس

قیمت

اعلام نشده

اعلام نشده

عنواین انحصاری

تعطیلات ۲۰۲۰

تعطیلات ۲۰۲۰

سازگاری با نسخه‌های قبلی

تقریبا اکثر بازی‌های پلی‌استیشن۴ و برخی از بازی‌های پلی‌استیشن۴ پرو

تمام بازی‌های ایکس‌باکس‌وان و برخی از بازی‌های انتخاب شده ایکس‌باکس۳۶۰

عنواین انحصاری

Spider-Man: Miles Morales, Horizon II: Forbidden West, Gran Turismo 7

Halo Infinite, Senua’s Saga: Hellblade 2

پردازنده

۸ هسته، ۳.۵ گیگاهرتز،

AMD Zen2

۸ هسته، ۳.۸ گیگاهرتز،

AMD Zen2

پردازنده گرافیکی

۱۰.۳ ترافلاپس، AMD RDNA2

۱۲ ترافلاپس، AMD RDNA2

رَم

۱۶ گیگابایت  DDR6

۱۶ گیگابایت  DDR6

حافظه

۸۲۵ گیگابایت اس‌اس‌دی

۱ ترابایت NVMe اس‌اس‌دی

رزولوشن

8k

8k

نرخ فریم

۱۲۰ اف‌پی‌اس

۱۲۰ اف‌پی‌اس

دیسک درایو

بلوری 4K UHD

بلوری 4K UHD

 

 

قیمت

هیچ‌کدام از این شرکت‌ها تاکنون قیمت رسمی برای کنسول‌های خود تعیین نکرده‌اند. پلی‌استیشن۴ با قیمت ۴۰۰ دلار و ایکس‌باکس‌وان با قیمت ۵۰۰ دلار عرضه شدند. اما در این میان باید به این نکته توجه داشت که، با اینکه ۷ سال از عرضه‌ی پلی‌استیشن۴ و ایکس‌باکس‌وان می‌گذرد ولی قیمت نسل جدید این کنسول‌ها جهش بزرگی نسبت به قیمت قبلی آن‌ها نخواهد داشت.  زیرا آن‌ها در بازاری متفاوت نسبت به شرایط کنونی منتشر شدند.

 

سونی قصد داشت بازار بیشتری را نسبت به نسل هفتم به دست بگیرد و سهم بیشتری داشته باشد. در سوی دیگر، مایکروسافت باور داشت کنسول آنها به قدری قدرتمند است که دنیای تکنولوژی و رسانه‌ها را تکان خواهد داد.

 

اکثر شایعات و متخصصان آنالیز بازار بر این باورند که این دو پلتفورم قیمتی در حدود ۵۰۰ دلار خواهند داشت. پس اگر از همین حالا پس‌انداز کردن برای خرید ان‌ها را شروع کرده‌اید هدف ۵۰۰ دلاری را در پیش گیرید، ولی این امکان وجود دارد که این قیمت در بازه‌ی ۱۰۰ دلاری تغییر اندکی داشته باشد.

 

عناوین انحصاری

بر کسی پوشیده نیست که پلی‌استیشن همواره برتری محسوسی نسبت به ایکس‌باکس در بازی‌های انحصاری داشته است. شاهکارهایی چون The Last Of Us، آنچارتد، گاد آو وار و ... غالبا بر عناوین ایکس باکس چیره شده‌اند.

 

 

ایکس‌باکس نیز بازی‌های قابل توجهی را نیز به عنوان انحصاری خود عرضه کرده است. سری هیلو، فورزا و گیرز آو وار و ... طرفدارن منحصربه‌فرد خود را دارند.

تاکنون عناوین انحصاری کمی برای هر دو پلتفورم مشخص شده است. ایکس‌باکس سری‌ایکس Halo Infinite و Senua’s Hellblade II را به عنوان بازی‌های انحصاری شاخص خود معرفی کرده است. البته طبق عادت قبلی مایکروسافت، بازی‌های ایکس‌باکس سری‌ایکس برای کامپیوترهای شخصی نیز قابل استفاده هستند.

 

 

در سوی دیگر، بازی‌های Spider-Man: Miles Morales، Ratchet & Clank: Rift Apart و  Horizon: Forbidden West انحصاری پلی‌استیشن۵ می‌باشند. سونی رویه‌ی مایکروسافت را در پیش نگرفته و این بازی‌ها فقط مخصوص پلی‌استیشن۵ هستند.

 

گرافیک

اگر با دقت جدول بالا را بررسی کنیم، درمی‌یابیم که ایکس‌باکس سری‌ایکس قدرتمندتر از پلی‌استیشن۵ می‌باشد و انتظار می‌رود که عملکرد گرافیکی بهتری نسبت به کنسول سونی داشته باشد. اکنون مقداری به جزئیات ادعای خود می‌پردازیم. البته که تفاوت بسیار چشمگیری میان سخت افزار این دو کنسول وجود ندارد، اما بررسی‌های دقیق از برتری کنسول مایکروسافت خبر می‌دهند. قدرت پردازشی پردازنده گرافیکی پلی‌استیشن ۱۰.۳ ترافلاپس است در حالی که ایکس‌باکس از پردازنده گرافیکی ۱۲ ترافلاپسی بهره می‌برد.

 

ترافلاپس، واحد اندازه گیری تعداد عملیات‌هایی است که سخت افزار در یک ثانیه انجام می‌دهد. از این رو که یک ترافلاپس می‌تواند ۱۰ به توان ۱۲ عملیات را در یک ثانیه به پایان برساند، تفاوت ۱.۷ ترافلاپسی، برتری گرافیکی زیادی به ایکس‌باکس می‌دهد. البته این نکته را باید در نظر گرفت که یک بازی نمی‌تواند از تمام قدرت ۱۲ ترافلاپسی بهره می‌برند، در نتیجه سرعت لودینگ گیم‌ها بسیار افزایش خواهد یافت.

 

طراحی کنسول

مایکرسافت رویکرد محافظه کارانه‌ای را در طراحی کنسول جدید خود به کار برده است. کنسول به طور معمول به صورت عمود قرار می‌گیرد و بدنه‌ای مشکی و براق دارد. بالای آن شبکه‌ای قرار دارد که به سیستم تهویه و فن کمک می‌کند. لوگوی ایکس‌باکس در سمت چپ بالا قرار دارد و در جلوی کنسول دیسک درایو آن نیز قابل مشاهده است. طراحی ایکس‌باکس سری‌ایکس به نحوی است که اگر در محل بازی خود فضای عمودی کافی نداشته باشید، می‌توانید آن را به صورت افقی نیز قرار دهید.

 

 

طراحی پلی‌استیشن۵ اندکی متفاوت است. طبق تصاویر منتشر شده از این پلتفورم در تاریخ ۱۱ ژوئن، این کنسول از یک مستطیل مشکی با گوشه‌های گرد که توسط دو صفحه‌ی سفید رنگ احاطه شده است، متشکل است. قابل ذکر است که، پلی‌استیشن۵ در دو نسخه دیجیتال و مجهز به دیسک درایو عرضه خواهد شد و میان این دو نسخه تفاوت قیمت وجود خواهد داشت.

سازگاری با نسخه‌های قبلی

سونی و مایکروسافت بر روی قابلیت سازگازی با نسخه‌های قبلی کارکرده و زمان صرف کرده‌اند. تا به حال، مایکروسافت گزینه‌ها و آپشن‌های بسیار قدرتمندتری را برای این قابلیت در نظر گرفته است، ولی پلی‌استیشن۵ نیز قابلیت اجرای برخی بازی‌های قدیمی را دارد.

 

مایکروسافت این قول را به طرفداران خود داده است که تمامی بازی‌های ایکس‌باکس وان توانایی اجرا بر روی کنسول جدید را خواهند داشت. علاوه بر این، اگر شما یک گیم را برای ایکس‌باکس وان خریداری کرده باشید، آن بازی در ایکس‌باکس سری‌ایکسِ شما نیز در دسترس خواهد بود. نکته جالب توجه دیگر اینکه،‌ برخی از بازی‌های ایکس‌باکس۳۶۰ نیز بر روی ایکس‌باکس سری‌ایکس اجرا خواهند شد!

 

از برتری دیگر ایکس‌باکس سری‌ایکس می‌توان به این موضوع اشاره کرد که بازی‌های قدیمی که بر روی ایکس‌باکس جدید اجرا می‌شوند، عملکرد بهتری نسبت به ایکس‌باکس قدیمی خواهند داشت. مایکروسافت برخی عناوین قدیمی و پرطرفدار را به رزولوشن 4k و نرخ فریم 120fps آپگرید خواهد کرد. البته هنوز مشخص نشده که کدام بازی‌ها کاندید این بهبود خواهند بود.

 

رویکرد سونی در این موضوع کمی ضعیف‌تر است. سونی برای استفاده از این قابلیت از تعدادی نرم‌افزار بهره برده است. به دلیل استفاده از این نرم‌افزارها، نمی‌توان تضمین کرد که همه‌ی عناوین پلی‌استیشن۴ بر روی کنسول جدید اجرا شوند. با این حال سونی تضمین کرده که شاهد حضور بازی‌های پرطرفدار نسل قبل در این نسل نیز خواهیم بود.

 

سرویس‌ها

باید اذعان داشت که سونی و مایکروسافت پیشرفت‌های زیادی را در حوزه‌ی استریم کردن بازی‌ها بر روی کنسول‌های خود نشان نداده اند. با این که هر دو شرکت زیرساخت‌های ابری مناسب را در اختیار دارند، ولی انتظار نمی‌رود تمام توانایی‌هایشان را تا آخر امسال بروز دهند.

 

Playstation Now، سرویس استریم گیم سونی می‌باشد. این سرویس قیمت ۹.۹۹ دلار در ماه (متغییر در پلن‌های بلند مدت) را دارد و به شما توانایی استرم کردن بازی‌ بر روی کنسول‌تان را می‌دهد. همچنین این سرویس سازگاری با کامپیوترهای شخصی را دارد ولی روی گوشی‌های موبایل قابل اجرا نیست.

 

 

پروژه‌ی xCloud مایکروسافت، فناوری هیجان انگیزی در حوزه‌ی استریم گیم‌هاست. با این سرویس شما می‌توانید گیم‌ها را روی گوشی‌های آی‌او‌اس و اندروید استریم و بازی کنید. البته این پروژه فعلا در مرحله بتا قرار دارد ولی اگر طبق دورنمای تعیین شده پیش برود، مسلما حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت.

 

همچنین سرویس Xbox Game Pass (۱۰ دلار در ماه) نیز از جمله سرویس‌های دیگر بخش گیمینگ مایکروسافت است که به وسیله آن می‌توانید حدود ۲۰۰ بازی را روی ایکس‌باکس وان (و در آینده ایکس‌باکس سری‌ایکس) اجرا کنید. اگر این دو سرویس مایکروسافت باهم تلفیق شوند می‌توانند برتری عظیمی را نصیب ایکس‌باکس کنند.

 

واقعیت مجازی

یکی دیگر از زمینه‌هایی که برتری آشکار پلی‌استیشن۵ نسبت به ایکس‌باکس سری‌ایکس مشهود است، واقعیت مجازی می‌باشد. پلی‌استیشن۵ کاملا با هدست واقعیت مجازی سونی سازگار خواهد بود و این امکان وجود دارد که در محصولات پلی‌استیشن۵، PSVR نیز قرار گیرد.

 

در سوی دیگر مایکروسافت علاقه‌ای به فعالیت در این حوزه برای کنسول‌های خود نشان نداده‌است. آن‌ها تماما رقابت را در این زمینه به رقیب خود باخته اند ولی شاید در آینده، برای نبرد با سونی در زمینه واقعیت مجازی نیز وارد شوند.

در مجموع، حداقل روی کاغذ، ایکس‌باکس سری‌ایکس از نظر توانایی‌ها نسبت به پلی‌استیشن۵ دارد. مایکروسافت تلاش بسیاری کرده‌است تا شکست نسل قبل مقابل سونی را بدست فراموشی سپارد. ولی با توجه به برتری سخت‌افزاری آمریکایی‌ها، نمی‌توان قدرت بی‌بدیل ژاپنی‌ها با استودیوهایی نظیر ناتی‌داگ، سانتا مونیکا و ... را که توانایی از دور خارج کردن هر رقیبی را دارند را فراموش کرد.

 

شما عزیزان می‌توانید همه محصولات مورد نظر خود را از فروشگاه اگزوگیم و با گارانتی معتبر تهیه کنید. فروشگاه اگزوگیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره ۸۸۹۴۶۵۶۱ تماس گرفته یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط