تفاوت بین سیستم های گیمینگ و سیستم های رندرینگ

تفاوت بین سیستم های گیمینگ و سیستم های رندرینگ

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 6 ماه و 21 روز پیش

فهرست مطالب

از آن جایی که اکثر مخاطبین این مقاله گیمر هستند، حتما درک درستی از سیستم‌های گیمینگ دارند. و تفاوت میان پی سی خانگی معمولی و پی سی گیمینگ را به خوبی می‌دانند. همه می دانیم که تمرکز سیستم‌های گیمینگ بر روی قدرت پردازندگی گرافیکی و فرکانس بالا در سی پی یو است. اما تفاوت میان پی سی‌های قدرتمند رندرینگ و پی سی‌های گیمینگ در چیست؟ چرا خرید بعضی از پردازنده‌ها برای یک سیستم گیمینگ عاقلانه نیست؟ با اگزو گیم همراه باشید تا به جواب این سؤالات برسید.

تعریف پی سی گیمینگ

همانطور که گفته شد در پی سی گیمینگ تمرکز اصلی روی فرکانس بالا در سی پی یو و جی پی یو است. کلاک اسپید بالا در این دو قطعه، بهترین تاثیر را بر روی فریم ریت دارد. در فرآیند اورکلاک نیز با بالاتر بردن فرکانس یا کلاک اسپید، تعداد فریم در هر ثانیه بالا می‌رود. از طرفی سیستم‌های گیمینگ بنا به سلیقه ی مخاطب از نور پردازی‌ها و طراحی‌های خاصی برخوردارند که در پی سی‌های معمولی و سیستم‌های کاری دیده نمی‌شود.

تعریف پی سی رندرینگ

در یک دفتر کار، برای اجرای نرم افزار‌های سنگین Adobe و رندر گرفتن در نرم افزارهای ساخت انیمیشن، نیاز به یک پی سی فوق قدرت مند است که ساعت‌ها در روز بتوان از آن کار کشید و در پایان کار رندرهای سنگین از آن گرفت. یک کیسِ رندرینگ طوری طراحی شده که میزان زیادی از فرمان‌ها را به طور همزمان اجرا کند و عمر قطعات به دلیل مصرف بالا زیاد باشد. برای یک کیس رندرینگ رم بسیار بالاتری لازم است و همچنین تعداد هسته‌های پردازنده بر فرکانس هر هسته اولویت دارد.

 

تفاوت میان آن‌ها

شاید این سؤال در ذهن شما شکل گرفته باشد که چه تفاوتی میان رندر فریم‌های بازی و رندر کارهای گرافیکی برای یک کیس وجود دارد؟ کیس‌های گیمینگ در هر ثانیه بیش از 100 فریم با بالاترین گرافیک را رندر می‌کنند و چرا از همین کیس‌ها برای شرکت‌های کارهای گرافیکی استفاده نمی‌شود؟

تفاوت میان هر قطعه و هر بخش را با هم مرور می‌کنیم تا مسئله روشن تر شود.

  1. CPU :

همانطور که اشاره شد، سیستم‌های رندرینگ به پردازنده‌های قوی برای اجرای چندین فرمان در لحظه را دارند. در مقاله ی مقایسه ی کور آی 3 ،‌5 و 7 برای گیمینگ، راجع به تفاوت میان آن‌ها صحبت شد و در نتیجه دانستیم که برای پی سی‌های گیمینگ هزینه ی 6 برابری یک سی پی یو کور آی 7 ، فریم ریت شما را به اندازه ی پولی که می‌پردازید بالاتر نمی‌برد و گزینه‌های آی 5 و آی 3 نیز برای کیس‌های گیمینگ عاقلانه است. اما برای کیس‌های رندرینگ اینطور نیست.در کیس‌های رندرینگ نیاز به تعداد هسته بیشتر در پردازنده هست. در نتیجه برای یک کیس رندرینگ رده پایین با کمترین هزینه،‌نمی‌توان کمتر از اینتل کور آی 7 و ریزن 7 در نظر گرفت.

Intel Core i9 و AMD Rezen Thrdripper ،‌ پر استفاده ترین پردازنده‌ها در کیس‌های رندرینگ هستند. در اصل برای یک دفتر کار، چندان نمی‌توان روی یک کیس رندرینگ با قدرت پردازنده کمتر از آی 9 حساب کرد.

اما کیس‌های رندرینگ ابر قدرت مندی نیز هستند که از پردازنده‌های AMD EPYC استفاده می‌کنند که 64 هسته و 128 رشته دارند! این موارد سی پی یوهای قدرتمند در کامپیوترهای سرور و کامپیوترهای رندرینگ استفاده می‌شود.

  1. کارت گرافیک:

اختلاف در قدرت پردازندگی گرافیکی ، بین این دو مورد کمتر است اما با این وجود برای یک کیس رندرینگ سری کارت گرافیک‌هایی وجود دارد که استفاده از آن‌ها برای یک کیس گیمینگ عاقلانه نیست. شرکت انویدیا کارت گرافیک کوآدرو و ای ام دی سری کارت گرافیک‌های رادئون پرو را برای کارهای رندرینگ در نظر گرفته اند. تفاوت میان کارت گرافیک برای سیستم‌های گمینگ و رندرینگ در میزان حجم حافظه ی کارت گرافیک و فرکانس جی پی یو است. در کارت گرافیک سیستم‌های گیمینگ تمرکز اصلی رو کلاک اسپید و در سیستم‌های رندرینگ علاوه بر جی پی یو قدرتمند ، نیاز به حجم بالای رمِ کارت گرافیک نیز هست.

  1. رم:

کیس‌های گیمینگ نیاز به رم خیلی بالا ندارند اما اکثر گیمرها در میزان رم کیس خود اغراق می‌کنند. در یک کیس گیمینگ خوب، میزان 8 گیگ رم کافیست و بعضی اوقات 16 گیگ رم برای کیس گیمینگ زیاده روی به حساب می آید.

برای کیس‌های رندرینگ این مسئله فرق می‌کند. برای یک سیستم رندرینگ میزان 32 گیگ رم خیلی کم به حساب می‌آید و یک کیس خوب باید حداقل 64 گیگ حافظه رم داشته باشد. سیستم‌های رده بالای رندرینگ تا 256 گیگابایت رم در خود دارند که این میزان برای یک کیس گیمینگ دیوانگی ست.

همچنین در سیستم‌های رندرینگ از سری رم‌های ECC استفاده می‌شود که درصد خطای خیلی پایین تری دارند و برای کیس‌های محیط کار مناسب ترند.

  1. حافظه:

تفاوت دیگر این دو نوع کامپیوتر در میزان حافظه داخلی آن‌هاست. یک سیستم رندرینگ علاوه بر یک اس اس دی فوق سریع با حجم بالا، نیاز به چندین ترابایت‌هارد اچ دی دی برای ذخیره اطلاعات برای طولانی مدت دارد. اما در یک کیس گیمینگ یک اس اس دی با حجم حدودا 2 ترابایت کافی به نظر می‌رسد.

  1. مادربرد:

به دلیل تفاوت در پردازنده، مادربردهای نیز با هم تفاوت‌هایی دارند . همچنین تعداد اسلات رم هم در مادربردهای مناسب رندرینگ باید بیشتر باشد. برای سیستم‌هایی خیلی قوی تر رندرینگ ممکن از دو سی پی یو در یک سیستم استفاده شود. که این امر در پی سی‌های گیمینگ به چشم نمی‌خورد.

 

آیا سیستم‌های رندرینگ برای اجرای باز ی‌ها خوب کار می‌کنند؟

اگر از کارت گرافیک‌هایی انویدیا کوآدرو که مخصوص سیستم‌های رندرینگ است استفاده شده باشد، می‌توان گفت یک پی سی رندرینگ متوسط، با کامپیوترهای گیمینگ رده بالا برابری می‌کند.میزان بیش از حد رم در فریم ریت بازی تاثیری ندارد اما سیستم‌های رندرینگ با قدرت پردازنده ی خیلی بالا و همچنین کارت گرافیک‌های فوق قدرتمند، به مراتب از سیستم‌های گیمینگ قوی ترند و فریم ریت بالاتری به شما می دهند. اما تفاوت قیمت آن‌ها به قدری است که استفاده از یکی از آن‌ها فقط برای گیمینگ اصلا عاقلانه به نظر نمی‌رسد.

 

آیا می‌توان از یک کیس گیمینگ برای یک استودیوی رندرینگ استفاده کرد؟

بسته به حجم و سنگینی کار، می‌توان به این گزینه فکر کرد. هرچند یک کیس گیمینگ معمولا رم کمتر از میزان مورد نیاز در کیس رندرینگ را داراست. پس حد اقل باید رم کیس گیمینگ را برای استفاده در یک استودیوی کار به 32 گیگ رساند. از یک کیس گیمینگ نمی‌توان انتظار کارهای سنگین گرافیکی را داشت اما برای کارهای سبکتر مناسب است.

 

فروشگاه اگزوگیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره 88226531 تماس گرفته یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط