بهترین فریم ریت برای اجرای بازی‌ها چقدر است؟

بهترین فریم ریت برای اجرای بازی‌ها چقدر است؟

نوشته‌ی
avatar
3 سال و 10 ماه و 13 روز پیش

فهرست مطالب

گرافیک و فریم‌ریت، دو موضوع جذاب برای بحث میان گیمرهاست، و مورد دوم امروز موضوع بحث ما خواهد بود. سه سوال مهم این جا مطرح است: فریم‌ریت دقیقا چیست؟ بهترین فریم‌ریت برای گیم چه مقداری است؟ و آیا اصلا چیزی به نام "بهترین فریم‌ریت" وجود دارد؟

فریم‌ریت به عوامل متعددی بستگی پیدا می‌کند: قدرت سخت افزار سیستم، بهینه بودن بازی از لحاظ برنامه نویسی و موتور یا انجنین به کار رفته در طراحیِ آن، و مانیتور! در این مقاله می‌خواهیم به سوالاتی کلیدی پیرامون موضوع فریم‌ریت بپردازیم. با اگزوگیم همراه باشید.

 

فریم‌ریت دقیقا چیست؟

فریم‌ریت یا نرخ فریم (FPS  - مخفف Frame Rate Per Second) به مقدار فریمی گفته می‌شود که پردازنده گرافیکی می‌تواند در هر ثانیه رندر کند. به طور مثال اگر یک بازی تنها یک فریم بر ثانیه باشد، شما در هر ثانیه از بازی تنها یک تصویر ثابت خواهید دید، چیزی شبیه به عوض شدن اسلاید عکس‌ها در ویندوز.

تاثیر فریم‌ریت در بازی را می‌توان در یک خط خلاصه کرد: هرچه نرخ فریم بالاتر باشد، گیم پلی بازی روان‌تر و نرم‌تر و طبیعی‌تر اجرا می‌شود.

طبقه بندی فریم‌ریت

هنگام بحث پیرامون فریم‌ریت، معمولا می‌توان اعداد و ارقام آن را در چهار دسته‌ی اصلی طبقه بندی کرد، چهار نقطه‌ی مهم در گستره‌ی فریم‌ریت‌ بازی‌ها که هر کدام نسبت به دیگری کاملا متفاوت خواهد بود. این چهار دسته بندی از این قرار هستند:

30 فریم بر ثانیه: اجرای بازی روی کنسول‌ها و کامپیوترهای اقتصادی و متعادل معمولا روی این نرخ اجرا می‌شوند. اجرای خشک و آزاردهنده بازی، در حالتی که تصویر مدام دچار نوعی لُکنت می‌شود، تنها در فریم‌ریت‌های زیر 20 به چشم خواهد آمد! در نتیجه چیزی در حدود 25 تا 30 فریم می‌تواند تجربه‌ی روان و عادی از اجرای بازی را برای شما فراهم کند.

60 فریم بر ثانیه: نرخ فریم ایده‌آل برای اکثر بازی‌ها و اکثر پلتفرم‌های اجرای بازی. تنها بازی‌هایی که خیلی سنگین نیستند یا خیلی خوب برای اجرا بهینه شده‌اند می‌توانند بدون افت فریم چنین نرخ فریمی را حفظ کنند. همچنین برای اجرای بازی‌ها با چنین نرخ فریمی به صورت کمابیش ثابت و بدون افت، احتیاج به یک کامپیوتر گیمینگ خواهید داشت که به قدر کافی قوی باشد. سونی و مایکروسافت مدعی شده‌اند که پلتفرم‌های نسل بعدی یعنی پلی‌استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس خواهند توانست اکثر بازی‌ها را با تنظیمات گرافیکی بالا به صورت 60 فریم بر ثانیه اجرا کنند.

120 فریم بر ثانیه: این نرخ فریم بسیار بالاست و برای اجرا به یک مانیتور با نرخ تازه سازی 120 تا 165 هرتز نیاز دارد. تنها سیستم‌های بسیار قدرت‌مند می‌توانند چنین فریم ریتی را با تنظیمات گرافیکی بالا و بدون افت نرخ فریم اجرا کنند.

۲۴۰ فریم بر ثانیه: بالاترین فریم ریتی که در حال حاضر در تمام دنیا مانیتورها توان اجرای آن را دارند، مدرن‌ترین و پیشرفته‌ترین مانیتورها که 240 هرتز هستند. اجرای چنین فریم ریتی فوق العاده حرفه‌ای و سنگین است و هر سیستمی از پس آن برنخواهد آمد.

این نکته را در نظر داشته باشید که اگر تنظیمات گرافیکی و رزولوشن اجرای بازی را پایین بیاورید، اجرای بازی‌ها با فریم ریت‌های بالای 100 آن‌قدر هم کار سختی نخواهد بود! به همین خاطر است که مانیتورهای حرفه‌ای گیمینگ در میان گیمرها و خصوصا گیمرهای حرفه‌ای و اهل مسابقات محبوب است، چرا که این دسته افراد به گرافیک و زیبایی بازی آن قدر‌ها اهمیت نمی‌دهند، و با پایین آوردن تنظیمات گرافیکی خواهند توانست بازی‌ها را با فریم‌ریت‌های سه رقمی و بالا اجرا کنند.

 

بهترین فریم‌ریت برای بازی کردن چیست؟

اکنون به سوال اساسی این مقاله رسیدیم، و باید گفت که پاسخ به این سوال غیر ممکن است! چرا که نمی‌توان قانونی ثابت و واحد برای آن تعریف کرد. نرخ فریم‌های مختلف برای گیمرهای مختلف روی بازی های مختلف و با سلیقه ها و نیازهای متفاوت می‌تواند متغیر باشد، و حکم ثابتی برای آن وجود ندارد.

30 فریم بر ثانیه برای اکثر بازی‌های سینگل پلیر و قسمت داستانی بازی‌ها کافی است، و معمولا تجربه‌ای سینمایی‌تر به گیمر می‌دهد. 60 فریم ثانیه شاید ایده‌آل‌ترین نرخ فریم برای اکثر گیمرها باشد. در این نرخ فریم بازی هم زیباست و هم نرم‌تر و بهتر اجرا می‌شود، و خصوصا برای بازی‌هایی با سرعت بالا مانند شبیه‌سازی رانندگی و بازی‌های شوتر مناسب است، چرا که بازی روی این فریم ریت عکس العمل بهتری نسبت به انیمیشن‌ها، حرکات ناگهانی دوربین و جلوه‌هایی مانند دود و آتش نشان خواهد داد.

120 فریم بر ثانیه از نرخ فریم 60 نیز بسیار نرم‌تر است، و برای بازی‌های مولتی پلیر و رقابت‌های آنلاین اهمیت زیادی پیدا می‌کند. حتی برخی گیمرها چنین فریم ریتی را برای بخش داستانی بازی‌ها نیز بیشتر می‌پسندند، چرا که انیمیشن‌ها را بسیار نرم‌تر و زنده‌تر نشان خواهد داد. در نهایت می‌رسیم به نرخ فریم 240 که فوق العاده بالاست و تنها برای رقابت‌های بسیار سخت و جدی اهمیت پیدا می‌کند، و برای دست‌یابی به اجرای بازی با چنین فریم ریتی به یک مانیتور بسیار حرفه‌ای (و معمولا گران قیمت) که 240 هرتز باشد نیاز خواهید داشت.

حالا که به شناخت بهتری از گستره‌ی فریم ریت در بازی‌ها رسیدید، در ادامه باید به برخی فاکتورهای مهم در این مورد اشاره کنیم. بهتر است قبل از تصمیم‌گیری برای فریم ریت مطلوب خود، این موارد را در نظر داشته باشید:

 

مانیتور: همان طور که بالاتر هم اشاره کردیم، مانیتور یک عامل مهم در فریم ریت بازی‌هاست. برای اجرای نرم‌تر و روان‌تر بازی ها نرخ فریم بالاتر، باید یک مانیتور با نرخ تازه سازی بیشتر هم داشته باشید. پنل مانیتور هم در این میان مهم است. پنل های TN ارزان‌تر و سریع‌تر هستند، و پنل‌های IPS رنگ‌ها را بهتر و زیباتر نشان می‌دهند و زاویه دید بیشتری نیز دارند. در این میان پنل‌های VA هم به نوعی یک راهکار متعادل برای ایجاد بالانس میان دو پنل دیگر محسوب می‌شوند.

سخت افزار سیستم: بدون یک سیستم قدرت‌مند، مانیتور شما هر چقدر هم که سریع باشد نخواهید توانست بازی‌ها را با فریم‌ریت بالا اجرا کنید! مهم‌ترین فاکتور در سخت افزار برای گرفتن فریم ریت‌های بالاتر، کارت گرافیک است. اگر فریم‌ریت برای شما اهمیت زیادی دارد، پیشنهاد می‌کنیم حتما یک کارت گرافیک قدرت‌مند با هسته پردازنده قوی و حافظه رم سریع استفاده کنید. پس انتخاب یک کارت گرافیک قدرت‌مند، بهتر است به فکر یک پردازنده مرکزی مناسب و حافظه رم کافی با سرعت بالا نیز باشید.

 

سخن پایانی

در نهایت باید گفت که فریم ریت مطلوب و ایده آل، چیزی است که به نسبت قدرت سیستم، نوع مانیتور، سلیقه‌ی شما و سبک بازی مورد نظر شما سنجیده می‌شود. 30 فریم بر ثانیه برای بازی‌های تک نفره و داستانی کاملا مناسب است، خصوصا اگر انیمیشن‌های سریع و حرکت‌های تُندی نداشته باشد. 60 فریم بر ثانیه نیز می‌توان گفت که ایده آل‌ترین و متعادل‌ترین نرخ فریم برای اکثر سلیقه‌ها و بازی‌هاست.

فریم ریت‌های بالاتر از 100 بیشتر برای افرادی مناسب است که اهل مولتی پلیر و بازی‌های رقابتی آنلاین مانند فورت نایت و رینبو هستند. برای دست‌یابی به چنین فریمی باید از یک سیستم بسیار قوی استفاده کنید یا تنظیمات گرافیکی خود را پایین بیاورید، همچنین به یک مانیتور 144 هرتز یا بالاتر نیاز خواهید داشت.

در ادامه می‌خواهیم شما را با سه نمونه کامپیوتر گیمینگ با بهترین بالانس ممکن میان قطعات و قیمتِ سیستم آشنا کنیم، و خواهیم گفت که هر کدام در بازی‌هایی مانند فورت نایت (Fortnite) و رینبو (Rainbow Six Siege) که فریم ریت اهمیت بالایی دارد چه قدرتی برای اجرای آن خواهند داشت.

 

سیستم گیمینگ اگزو وِنتوس

این سیستم دوست داشتنی با قیمت مناسب، یکی از گزینه‌های اقتصادی و متعادل اگزو محسوب می‌شود. این سیستم دارای یک پردازنده Intel i5 9400F بوده و از هشت گیگابایت رم با فرکانس 2400 بهره می‌برد. همچنین به کارت گرافیک انویدیا GTX 1650 Super با چهار گیگابایت حافظه رم مجهز است.

با سیستم اگزو ونتوس می‌توان بازی فورتنایت را بسته به تنظیمات گرافیکی بین 70 تا بیش از 220 فریم اجرا کرد. همچنین رینبو را تا حدود 170 فریم اجرا خواهد کرد.

سیستم گیمینگ اگزو جگوار

اگزو جگوار یکی از کامپیوترهای گیمینگ محبوب اگزوگیم است که جزو گزینه‌های قوی و رو به بالای سبد کالایی ما محسوب می‌شود. پردازنده و حافظه رم این سیستم مانند اگزو ونتوس است اما از کارت گرافیک بسیار قدرتمندRX 5700 استفاده می‌کند. همچنین به 240 گیگابایت حافظه اس‌اس‌دی مجهز است که سرعت بارگذاری بازی‌ها را افزایش می‌دهد.

سیستم اگزو جگوار می‌تواند فورتنایت را با بالاترین تنظیمات گرافیکی نیز با بیش از 110 فریم بر ثانیه اجرا کند. بازی رینبو نیز روی این سیستم حتی با بهترین کیفیت در حدود 200 فریم بر ثانیه اجرا خواهد شد.

سیستم گیمینگ اگزو پُرو مَکس

یکی از سیستم های قدرت‌مند و عالی اگزوگیم برای پی‌سی بازهای حرفه‌ای و کسانی که می‌خواهند با صرف بودجه بیشتر یک سیستم ایده آل داشته باشند. پردازنده قدرتمند i7 9700 و کارت گرافیک RTX 2060 Super از اگزو پرومکس یک سیستم حرفه‌ای برای اجرای بازی‌ها با فریم ریت بالا ساخته است. همچنین این سیستم به 16 گیگابایت رم با فرکانس 3000 مگاهرتز مجهز است. 512 مگابایت اس‌اس‌دی نیز این سیستم را کامل‌تر کرده است.

سیستم اگزوپروکس فورت نایت را با بالاترین گرافیک بیش از 200 فریم بر ثانیه اجرا خواهد کرد. بازی رینبو نیز با بالاترین تنظیمات گرافیکی روی رزولوشن فول اچ دی با رقم فوق العاده 300 فریم بر ثانیه اجرا خواهد شد.

فروشگاه اگزو گیم عرضه کننده تمامی تجهیزات و کالاهای گیمینگ است و همچنین در کنار آن، خدماتی نظیر مشاوره رایگان فنی نیز به گیمرهای ایرانی ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره و یا هرگونه سوالی می‌توانید با شماره ۸۸۹۴۶۵۶۱ تماس گرفته و یا به بخش دایرکت اینستاگرامِ اگزوگیم مراجعه کنید.

 

مقالات مرتبط
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.
محصولات مرتبط